Sepsiszentgyörgy, 2018. február 21., szerda 08:51
Köszöntjük Eleonóra nevű olvasóinkat!

Tragédia következmények nélkül

2017. augusztus 1., kedd, Belföld
Még egy névnek fel kell kerülnie a Colectiv-emlékműre
Még egy névnek fel kell kerülnie a Colectiv-emlékműre
Több tucat barát és hozzátartozó emlékezett meg vasárnap este a Colectiv tragédia áldozatairól. Az emlékezők virágokat helyeztek el és gyertyákat gyújtottak az egy évvel és kilenc hónappal ezelőtt történt baleset helyszínén.

„Nem történt semmi, azóta volt három kormány, csak ígéretek vannak, közben pedig egyre csak halnak meg az emberek. Azóta sincs egy, a klubokra vonatkozó törvény. Azóta sem vizsgálták ki, ki a felelős azért, hogy az akkori román kormány két napig minden külföldről felajánlott segítséget elutasított. Szerintem a 37 halottból, akik a kórházakban hunytak el, legalább 20, akik kórházi fertőzésben haltak meg, a Bănicioiu (az akkori egészségügyi miniszter – szerk. megj.) lelkén száradnak” – nyilatkozta Eugen Iancu, a Colectiv Egyesület elnöke, aki fiát veszítette el a tűzvészben.
Hivatalos személyeket nem hívtak meg a megemlékezésre. Az emlékezők 65 gyertyát gyújtottak az áldozatok emlékére (legutóbb szombaton hunyt el egy sérült).
Jean Chelba, akinek fia veszett oda a tűzvészbe, úgy véli: a túlélők 75–80 százalékát az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, mert fölöslegesnek érzi magát.
Hozzászólások
2017. augusztus 1.
kedd 07:53
elsono
173 hozzászólás
Minden bunost komolyan meg kell buntetni!! Hagyjak a fenebe a meguszos politikat !!

2017. augusztus 1.
kedd 07:53
elsono
173 hozzászólás
Minden bunost komolyan meg kell buntetni!! Hagyjak a fenebe a meguszos politikat !!

2017-08-01: Belföld - :

Provokált Rogozin?

Teodor Meleşcanu külügyminiszter szerint Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes szándékosan idézett elő politikai nézeteltérést Oroszország és Románia között, amikor az uniós szankciók ellenére egy utasszállító gép fedélzetén Románián keresztül próbált Moldovába utazni.
2017-08-01: Belföldi hírek - :

Büntetik a szülőket

Az új oltástörvény értelmében azok a szülők részesülnek majd bírságban, akik elutasítják a vakcinákkal kapcsolatos tájékoztatást, nem azok, akik megtagadják gyermekük beoltását – nyilatkozta tegnap az egészségügyi miniszter.