Sepsiszentgyörgy, 2017. október 19., csütörtök 17:46
Köszöntjük Nándor nevű olvasóinkat!

Drága honatyák

2017. augusztus 11., péntek, Hírsaláta
Több mint 20 millió lejt fizetett ki a parlament az év első felében a honatyák elszállásolására, utazására, kiszállásaikra, a legtöbbe a képviselők és szenátorok szállás- és napidíja került. A szenátus öt hónap alatt több mint 3,2 millió lejt költött el hasonló célra, emellett a külföldi utazásokért közel 500 ezer lejt pengettek le. Azért, hogy a képviselők eljussanak a parlamenti ülésszakokra, 3,4 millió lejt fizetett ki az alsóház, a választási körzetekben tett utakra pedig 160 ezer lejt fordítottak. Jelentősebb összeget, 7,4 millió lejt emésztett fel a képviselők elszállásolása, szállításuk 5,5 millió lejébe került az állami költségvetésnek, az első fél évben megtett 64 külföldi útjuk pedig félmillió lejbe. (Digi24)  

BESZÓLT A VOLT ELNÖK. Traian Băsescu szerint azok a gazdasági, pénzügyi intézkedések, amelyeket a Szociáldemokrata Párt az elmúlt időszakban foganatosított vagy tervez, nem képezik részét annak a kormányprogramnak, amellyel megnyerték a választásokat. A Népi Mozgalom Párt elnöke azt kérdezte Liviu Dragnea pártelnöktől: ilyen körülmények között gazdasági válság van-e, vagy „dübörög a gazdaság”? „Te, Dragnea, levágott nyugdíjak, levágott gyed, az illetékek teljes átruházása az alkalmazottra, az energia árának robbanása, az üzemanyag jövedéki adójának ismételt növelése... Te, Dragnea, hol írja mindezeket abban a kormányprogramban, amellyel átvertetek hárommillió választót? Vajon gazdasági válság van, vagy dübörög a gazdaság? Következtetés: Te, Dragnea, húzzál innen...!” – írta Facebook bejegyzésben Băsescu. (Agerpres) 
KIIKTATNÁK A BÜROKRÁCIÁT. Könnyíthet a családorvosok munkáján a szaktárca azon tervezete, amely révén kiiktatják a fölöslegesnek vélt iratokat. Florian Bodog egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott: vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a betegszabadságok kiírása is elektronikus úton történjen. Mint mondta, ez ügyben konzultáltak az érintett felek mindegyikével, a vonatkozó ütemtervet pedig iktatták a kormányfőtitkárságon. Az egészségügyi tárca intézkedése Mihai Tudose kormányfő korábbi felszólítása nyomán következett be, miután Magda Vasiliu televíziós személyiség éles hangú Facebook-bejegyzésben bírálta a hazai egészségügyi rendszert uraló bürokráciát. A hírbemondó nyolcéves fiánál rákot diagnosztizáltak, jelenleg Olaszországban van kezelésen édesanyjával együtt. (Agerpres)
AMIBEN ELSŐK VAGYUNK. Az Európai Unió tagországai közt Romániában vállalnak a nők legkorábban gyereket. Az Eurostat adatai szerint a három dobogós helyezett Románia, Bulgária és Magyarország. Uniós viszonylatban 2015-ben 29 év volt az először szülő nők átlagéletkora. Románia első helyezését nagyban befolyásolta, hogy a kismamák 12 százaléka még serdülőkorú volt. Olaszországban, Hollandiában, Szlovéniában, Dániában és Svédországban a tinédzserkorú anyák hányada nem érte el a két százalékot. A teljes unió területén az először szülő nők kevesebb mint fele volt 20 évesnél fiatalabb, míg 45 százalék már betöltötte 30. életévét. (Marosvásárhelyi Rádió)
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2017-08-11: Belföldi hírek - :

Lebukott határsértők

Tizennyolc szíriai és iraki bevándorlót fogtak el a hatóságok tegnap Nagylak térségében a román–magyar határ közelében.
2017-08-11: Közélet - Iochom István:

Az Ifjúsági tér rendezvényei (Az Őszi sokadalomra készülve)

Sikeres helyi fiatalok, izgalmas tudományos bemutatók, kulturális és szórakoztató programok várják mindazokat, akik ellátogatnak az Őszi sokadalom részeként megszervezendő Ifjúsági térre – tudtuk meg Szöllősi Tamástól. A rendezvény sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet idén különös hangsúlyt fektet a helyi értékek bemutatására, olyan céhes városbeli fiatalokat hívtak meg, akik munkájukkal, kitartásukkal példát mutatnak a város lakói számára.
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.9032 RON
100 HUF = 1.4872 RON
1 EUR = 4.5841 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: