Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 21., hétfõ 13:22
Köszöntjük Sámuel, Hajna nevű olvasóinkat!

Drága honatyák

2017. augusztus 11., péntek, Hírsaláta
Több mint 20 millió lejt fizetett ki a parlament az év első felében a honatyák elszállásolására, utazására, kiszállásaikra, a legtöbbe a képviselők és szenátorok szállás- és napidíja került. A szenátus öt hónap alatt több mint 3,2 millió lejt költött el hasonló célra, emellett a külföldi utazásokért közel 500 ezer lejt pengettek le. Azért, hogy a képviselők eljussanak a parlamenti ülésszakokra, 3,4 millió lejt fizetett ki az alsóház, a választási körzetekben tett utakra pedig 160 ezer lejt fordítottak. Jelentősebb összeget, 7,4 millió lejt emésztett fel a képviselők elszállásolása, szállításuk 5,5 millió lejébe került az állami költségvetésnek, az első fél évben megtett 64 külföldi útjuk pedig félmillió lejbe. (Digi24)  

BESZÓLT A VOLT ELNÖK. Traian Băsescu szerint azok a gazdasági, pénzügyi intézkedések, amelyeket a Szociáldemokrata Párt az elmúlt időszakban foganatosított vagy tervez, nem képezik részét annak a kormányprogramnak, amellyel megnyerték a választásokat. A Népi Mozgalom Párt elnöke azt kérdezte Liviu Dragnea pártelnöktől: ilyen körülmények között gazdasági válság van-e, vagy „dübörög a gazdaság”? „Te, Dragnea, levágott nyugdíjak, levágott gyed, az illetékek teljes átruházása az alkalmazottra, az energia árának robbanása, az üzemanyag jövedéki adójának ismételt növelése... Te, Dragnea, hol írja mindezeket abban a kormányprogramban, amellyel átvertetek hárommillió választót? Vajon gazdasági válság van, vagy dübörög a gazdaság? Következtetés: Te, Dragnea, húzzál innen...!” – írta Facebook bejegyzésben Băsescu. (Agerpres) 
KIIKTATNÁK A BÜROKRÁCIÁT. Könnyíthet a családorvosok munkáján a szaktárca azon tervezete, amely révén kiiktatják a fölöslegesnek vélt iratokat. Florian Bodog egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott: vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a betegszabadságok kiírása is elektronikus úton történjen. Mint mondta, ez ügyben konzultáltak az érintett felek mindegyikével, a vonatkozó ütemtervet pedig iktatták a kormányfőtitkárságon. Az egészségügyi tárca intézkedése Mihai Tudose kormányfő korábbi felszólítása nyomán következett be, miután Magda Vasiliu televíziós személyiség éles hangú Facebook-bejegyzésben bírálta a hazai egészségügyi rendszert uraló bürokráciát. A hírbemondó nyolcéves fiánál rákot diagnosztizáltak, jelenleg Olaszországban van kezelésen édesanyjával együtt. (Agerpres)
AMIBEN ELSŐK VAGYUNK. Az Európai Unió tagországai közt Romániában vállalnak a nők legkorábban gyereket. Az Eurostat adatai szerint a három dobogós helyezett Románia, Bulgária és Magyarország. Uniós viszonylatban 2015-ben 29 év volt az először szülő nők átlagéletkora. Románia első helyezését nagyban befolyásolta, hogy a kismamák 12 százaléka még serdülőkorú volt. Olaszországban, Hollandiában, Szlovéniában, Dániában és Svédországban a tinédzserkorú anyák hányada nem érte el a két százalékot. A teljes unió területén az először szülő nők kevesebb mint fele volt 20 évesnél fiatalabb, míg 45 százalék már betöltötte 30. életévét. (Marosvásárhelyi Rádió)
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most