A Sepsi-SIC ellen a prefektusÜgyvédet fogad Sepsiszentgyörgy

2017. augusztus 11., péntek, Közélet
A Sepsi-SIC Egyesületnek fizetett tagsági díjat megtámadta a prefektus, és mivel a pert alapfokon megnyerte, Sepsiszentgyörgy önkormányzata közigazgatási jogban jártas ügyvédi irodát bíz meg azzal, hogy a brassói táblabíróságon a város érdekeit képviselje.
  • Edzenek a Sepsi-SIC fiatal kosarasai. Fotó: Facebook/Sepsi-SIC
    Edzenek a Sepsi-SIC fiatal kosarasai. Fotó: Facebook/Sepsi-SIC
Az erre vonatkozó határozatot tegnap vita nélkül megszavazta a helyi tanács.
A per előzményeit Miklós Zoltán, az RMDSZ-frakció vezetője ismertette a sajtóval. Az egész egy feljelentéstől indult, a kézilabda-szakosztály egyik volt munkatársa kifogásolta, hogy az egyesület fenntartásához szükséges tagsági díj befizetését két olyan személy is megszavazta, akik esetében összeférhetetlenség áll fenn. Egyikük, Debre­czeni László a feljelentő szerint a sportklub könyvelője volt akkor (ez nem igaz, ezért könnyű volt a vádat leszerelni). A másik Sztakics Éva alpolgármester, akinek a Park Szálloda résztulajdonosaként a feljelentő szerint nem kellett volna szavaznia, mivel a Sepsi-SIC-től két kézilabdázó kislány két hétig ott evett, az erre vonatkozó szerződést maga a feljelentő írta alá, de nem az alpolgármesterrel, aki nem is tudott róla, hiszen nem vesz részt a szálloda igazgatásában.
Ilyen ügye már volt, és mindig felmentették – mondta Miklós Zoltán, aki bízik abban, hogy most is kedvezően zárul a történet. Ha a város veszít, nem tudja, mi lesz, hiszen 2015-ös, 2016-os tagsági díjakról van szó, amelyeket régen elköltöttek.
Az önkormányzat közvetlenül nem tudja finanszírozni a Sepsi-SIC működését, ezért egyesületi tagdíj befizetésével támogatja a város hírnevét öregbítő csapatokat. Tegnap az esedékes tagdíj is elakadt, mert csak kilencen szavazták meg, és az egyszerű többséghez legalább 11 szavazat szükséges.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 249
szavazógép
2017-08-11: Közélet - Iochom István:

Az Ifjúsági tér rendezvényei (Az Őszi sokadalomra készülve)

Sikeres helyi fiatalok, izgalmas tudományos bemutatók, kulturális és szórakoztató programok várják mindazokat, akik ellátogatnak az Őszi sokadalom részeként megszervezendő Ifjúsági térre – tudtuk meg Szöllősi Tamástól. A rendezvény sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet idén különös hangsúlyt fektet a helyi értékek bemutatására, olyan céhes városbeli fiatalokat hívtak meg, akik munkájukkal, kitartásukkal példát mutatnak a város lakói számára.
2017-08-11: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Kemény bírságok feketemunkáért (Módosult a munkatörvénykönyv)

Pontosított a feketemunka meghatározása tekintetében az a kormányrendelet, amely hétfőn, augusztus hetedikén jelent meg a Hivatalos Közlönyben, és amely egyebek mellett kiterjeszti a munkaügyi felügyelők hatáskörét. Ugyanakkor emelkedett a kihágások esetében kiszabható pénzbírság, ám az új rendelkezések lehetővé teszik, hogy az érintett munkaadó 48 órán belül befizesse a büntetés összegének felét.