Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 18:25
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Német győzelem a Kastély Szakaszon (Székelyföld Kerékpáros Körversenye)

2017. augusztus 11., péntek, Sport
Albert Levente felvétele
Albert Levente felvétele
Harmincöt fokos hőség, nyolcvankét versenyző, 160 km-es szakasz, tizenkilenc háromszéki és nyolc hargitai település, valamint kevesebb, mint négyórás út – ez számokban a 11. Székelyföld Kerékpáros Körverseny első szakasza, amit a német Christian Mager (Hrinkow Advarics Cycling Team) nyert meg. A hajrában két esés is volt, a legrosszabbul a 2011-es körverseny győztese és a sepsiszentgyörgyi prológot harmadikként záró Florian Bissinger járt, aki kezén, lábán és fején szenvedett sérüléseket, s számára véget is ért a székelyföldi viadal.
Az egyéni összetett éllovasának járó narancssárga-fekete (ING Service) mezt továbbra is a Tusnad Drag Cycling Team moldáv bringása, Nicolae Tanovitchii birtokolja, aki a szakaszt megnyerő Magerrel azonos idővel teljesítette a Kovászna–Székelyudvarhely közötti távot.
A fürdővárosból gond nélkül rajtolt el a mezőny, a kézdivásárhelyi sprintet Mager nyerte, itt egyben volt a mezőny. Sepsiszentgyörgy felé fél úton öt bringásnak sikerült megszöknie, s a megyeszékhelyen az osztrák Florian Gaugl (Hrinkow) nyerte a második részsprintet, a szököttek előnye ekkor 3:40 perc volt. Nagyajtán befogta a mezőny az elöl haladókat, majd a baróti sprintet is behúzta Gaugl. Vargyas után a nap első hegymenését ugyancsak az ausztriai kerekes nyerte, a folytatásban még egy ideig egyben volt a boly, de egymás után jöttek a támadások. A szakasz utolsó két hegymenését a moldáv válogatott, Maxim Rusnac nyerte. Az esések miatt a székelyudvarhelyi befutóra több csoportra szakadozva érkeztek meg a kerékpárosok, a véghajrában egy tizenhatos versenyző küzdött az elsőségért, amit végül a német Mager szerzett meg.
Az eredmény: * 1. szakasz (160 km): 1. Christian Mager (német, Hrinkow Advarics Cycling Team) 3:39:22 óra, 2. Nicolae Tanovitchii (moldáv, Tusnad Drag Cycling Team) azonos idővel, 3. Valter Attila (magyar, Cube Csömör) azonos idővel, 4. Markus Kopfauf (osztrák, WSA Greenlife) azonos idővel, 5. Maxim Rusnac (moldáv, moldáv válogatott) azonos idővel… 55. Novák Károly Eduárd (Tusnad Drag Cycling Team) 3:49:58 óra * az összetett állása: 1. Nicolae Tanovitchii 3:46:20 óra, 2. Christian Mager 3:46:22 óra, 3. Daniel Crista (román, Bukaresti Steaua) 3:46:28 óra, 4. Markus Kopfauf 3:46:34 óra, 5. Patrick Bosman (osztrák, Hrinkow Advarics Cycling Team) azonos idővel… 55. Novák Károly Eduárd 3:57:44 óra.
Ma a 169,5 km-es királyetap vár a hetvenhatra fogyatkozott mezőnyre, amely Székelyudvarhelyről indul és a Hargita kétszeri megmászásával ér majd Csíkszeredába. A második szakasz 11 órakor rajtol, az érkezés pedig délután háromnegyed három utánra tehető. (tibodi)
Hozzászólások
2017-08-11: Sport - :

Magyarország a legjobb ötvenben sincs (Labdarúgás)

Magyarország egyet előrelépve az 56. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistáján, melynek élére ismét Brazília került.
2017-08-11: Sport - :

Márton Anita ezüstérmes súlylökésben (Atlétika világbajnokság)

A súlylökő Márton Anita ezüstérmet nyert szerdán a londoni atlétikai világbajnokságon. A tavaly olimpiai harmadik nagyszerű utolsó dobással, 19,49 méterrel zárt másodikként a győztes kínai Kung Li-csiao mögött.