Sepsiszentgyörgy, 2017. október 19., csütörtök 17:46
Köszöntjük Nándor nevű olvasóinkat!

Ismertette követeléseit a koalíciós szerződést felmondó Szlovák Nemzeti Párt

2017. augusztus 11., péntek, Világfigyelő
A szlovákiai közigazgatási dolgozók minimálbérének emelése, az egyes vállalatoknál juttatott 13. és 14. havi fizetés járulékmentessé tétele, illetve egy nemzeti légitársaság létrehozása – egyebek mellett ezeket a követeléseket akarja koalíciós partnerei elé terjeszteni a koalíciós szerződést felmondó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) a mára kitűzött koalíciós tanácson – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az SNS alelnökének közlésére hivatkozva tegnap.

A szlovák kormánykoalíció azután került válságba, hogy hétfőn a kormányzó szövetségben részt vevő második legerősebb szlovák tömörülés, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Andrej Danko egyoldalúan és teljesen váratlanul felmondta a tavaly szeptemberben kötött koalíciós szerződést, arra hivatkozva, hogy elkerülhetetlenné vált a koalíción belüli kapcsolatok újratárgyalása. A lépést Robert Fico miniszterelnök, a vezető kormánypárt, az Irány-Szociáldemokrácia elnöke hétfőn abszurdnak nevezte, és a legkisebb kormánypárt, a Most–Híd is érthetetlennek minősítette.
Az SNS váratlan lépésének okairól a pozsonyi sajtóban sok minden felmerült. Kezdve az ellenzék azon véleményével, hogy a lépés csupán a nemzetiek által vezetett oktatásügyi tárca körüli pénzügyi botrány elfedését célzó manőver, egészen az SNS egyik alelnökének azon állításáig, miszerint a koalíción belüli kapcsolatok újratárgyalását az indokolja, hogy Robert Fico miniszterelnök kormányhivatala bizalmas információk – egy ellenzéki pártnak történt – állítólagos kiszivárogtatásával próbálta lejáratni a második legerősebb kormánypártot.
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2017-08-11: Világfigyelő - :

Szegedre érkezett Bulgáriából a balesetet szenvedett nő

Stabil állapotban van az a 19 éves nő, akit tegnap szállítottak haza Bulgáriából, ahol három hete autóbalesetet szenvedett, agyi ödéma alakult ki nála, két nyaki csigolyája eltört. Mostanáig Burgaszban kezelték, mesterséges kómában tartották.
2017-08-11: Világfigyelő - :

Phenjan nyerésre áll Washingtonnal szemben

Az észak-koreai fegyverkezési program kifinomultabb az eddig feltételezettnél, és Phenjan pillanatnyilag nyerésre áll Washingtonnal szemben – írta tegnapi elemzésében a Foreign Policy amerikai külpolitikai folyóirat.
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.9032 RON
100 HUF = 1.4872 RON
1 EUR = 4.5841 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: