Őrizetbe vettek Törökországban egy dzsihadistát

2017. augusztus 11., péntek, Világfigyelő
Őrizetbe vették Törökországban az Iszlám Állam terrorszervezet egy orosz állampolgárságú tagját, aki drónnal tervezett felrobbantani egy levegőben tartózkodó amerikai harci gépet – jelentette tegnap az Ihlas török hírügynökség.

Renat Bakijev a dél-törökországi Incirlik légi támaszpontnál akart elkövetni pokolgépes merényletet. Ha a gépet nem sikerült volna felrobbantania, az ott lévő amerikai katonákat akarta megtámadni. A férfit korábban egyszer már elfogták a török hatóságok, miközben Szíriából próbált átjutni Törökországba. Mivel fegyveres terrorszervezet tagja volt, kiutasították az országból. Később sikerült átszöknie a határon, és a török Adana városába ment, amely mellett a NATO-bázis is fekszik. A rendőrség akkor csapott le rá, amikor egy lehetséges második pokolgépes támadás helyszínének terepszemléjét végezte. Bakijev bérelt biciklijén térképezte fel az alevita muzulmán vallási kisebbség helyi egyesületének környékét. A férfi kihallgatása során elismerte, hogy az Iszlám Állam tagjaként merényletre készült Adanában. Bakijev a rendőröknek azt mondta, hogy az aleviták Allah ellenségei, és mindenkinek meg kell halnia. Azok a muzulmánok pedig, akik nem tagjai az Iszlám Államnak, hitetlenek – tette hozzá.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2017-08-11: Világfigyelő - :

Phenjan nyerésre áll Washingtonnal szemben

Az észak-koreai fegyverkezési program kifinomultabb az eddig feltételezettnél, és Phenjan pillanatnyilag nyerésre áll Washingtonnal szemben – írta tegnapi elemzésében a Foreign Policy amerikai külpolitikai folyóirat.
2017-08-11: Világfigyelő - :

Beperelték Észak-Írország rendőrfőnökét

Beperelték Észak-Írország rendőrfőnökét az omagh-i pokolgépes merénylet hozzátartozói. Az 1998-as terrorcselekmény volt a legvéresebb az észak-írországi felekezeti konfliktusban: 29-en vesztették életüket, 220-an sebesültek meg, de mindmáig nem ítéltek el senkit az ügyben.