Beperelték Észak-Írország rendőrfőnökét

2017. augusztus 11., péntek, Világfigyelő
Beperelték Észak-Írország rendőrfőnökét az omagh-i pokolgépes merénylet hozzátartozói. Az 1998-as terrorcselekmény volt a legvéresebb az észak-írországi felekezeti konfliktusban: 29-en vesztették életüket, 220-an sebesültek meg, de mindmáig nem ítéltek el senkit az ügyben.

A hozzátartozók tegnapi tájékoztatása szerint a rendőrfőnöki hivatal mulasztásai hozzájárultak ahhoz, hogy a tettesek elkerüljék a felelősségre vonást. A rendőrfőnöknek küldött idézés az áldozatok hozzátartozói szerint arra összpontosít, hogy mi történt a robbanás után, és miért nem ítéltek el senkit emberölésért – tudta meg a BBC. Az áldozatok rokonai hangsúlyozták, válaszokat akarnak kapni az ügyben. „Eltelt 19 év, és a bűnözők, akik felelősek a merényletért, még mindig szabadon járkálnak”– mondta Michael Gallagher, aki 19 éves fiát veszítette el a robbantásban. A hozzátartozók Omagh Support and Self Help Group nevű csoportja nevében ő nyújtotta be a keresetet.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-11 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 249
szavazógép
2017-08-11: Világfigyelő - :

Őrizetbe vettek Törökországban egy dzsihadistát

Őrizetbe vették Törökországban az Iszlám Állam terrorszervezet egy orosz állampolgárságú tagját, aki drónnal tervezett felrobbantani egy levegőben tartózkodó amerikai harci gépet – jelentette tegnap az Ihlas török hírügynökség.
2017-08-12: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetem
#brand a lelke mindennek mottóval Csomakőrösön tartják a SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetemet. A mai program: 10 órától és 14.30-tól Diákolimpia; 10–18 óráig családi nap (több mint negyvenféle játékkal); 11 órától HalVirág bábszínház – Vert visz veretlent, avagy a róka és a farkas barátsága;