Labdarúgás, Román KupaTovábbjutott a Papolci FC

2017. augusztus 12., szombat, Sport
A Kovászna megyei Román Kupa-győztes Papolci FC szerdán 4–2 arányú győzelmet aratott a vendég harmadosztályú Székelyudvarhelyi FC felett a Román Kupa 1. fordulójában, így kiharcolta a továbbjutást a második körbe.
 
A házigazda szerzett vezetést Marian Șișcă révén, amire néhány perccel később Csíki Dénes válaszolt egy értékesített tizenegyessel. A szünetig még kétszer volt eredményes a papolci csapat: előbb Virgil Marșavela, majd Ionuț Hodorog iratkozott fel a gólszerzők listájára.
Szünet után Czimbalmos Zalán találatával faragott hátrányából a székelyudvarhelyi együttes, végül a mérkőzés hajrájában Daniel Toderașcu beállította a végeredményt (4–2). Az 1. fordulóból 26 csapat jutott tovább, és csatlakozik további 32 harmadosztályú együttes. A Papolci FC következő ellenfele egyelőre ismeretlen, hiszen a sorsolást később rendezik, viszont az biztos, hogy a 2. forduló párharcait augusztus 23-án játsszák. Ha 90 perc után döntetlenre áll a mérkőzés, félórás hosszabbítás következik, és ha továbbra sincs meg a győztes, büntetőrúgásokkal döntik el a továbbjutást.
A Román Kupa 3. fordulójában a második körből továbbjutó 29 csapat mellett bekapcsolódik két csapat a másodosztályból, illetve további öt együttes a III. ligából. Ezt a 18 mérkőzést szeptember 13-án rendezik meg. Az október elején rendezendő 4. fordulóban csatlakoznak a II. ligás csapatok, majd az október végi tizenhatoddöntőben az élvonalbeli együttesek is bekapcsolódnak. A nyolcaddöntőre november 29-én, a negyeddöntőre 2018. február 28-án, az elődöntő első mérkőzésére április 18-án, míg a visszavágóra május 9-én kerül sor. A kupadöntőt május 27-én rendezik. (miska)
 
A Sepsi OSK az élvonalbeli bajnokság 6. fordulójában, hétfőn 21 órától a Kolozsvári CFR csapatával játszik a Tineretului Stadionban. A Székely Légió szurkolói buszt indít Brassóba a mérkőzés napján 18.30-kor az MSC Stadion elől. Az érdeklődők Gáspár Attilánál (0730 491 427) jelentkezhetnek naponta 10 és 21 óra között. Az utazás ára 10 lej.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 249
szavazógép
2017-08-12: Sport - :

Hatodikok lettek Rigában Biszakék (Kosárlabda)

A kézdivásárhelyi Biszak Boglárkával a keretben a 3 × 3 elleni kosárlabda román U18-as lányválogatott a hatodik helyen zárta az Európa-kupa rigai kvalifikációs tornáját. Ezzel az eredménnyel a nemzeti csapat lemaradt a szeptember 1–3. között Debrecenben sorra kerülő döntőről, hiszen a lettországi viadalról csak az első öt jutott tovább.
 
2017-08-12: Sport - :

Óriási meglepetés férfi 200 méteren (Atlétikai világbajnokság)

A nagy esélyeseket megelőzve, hatalmas meglepetésre a török Ramil Guliyev nyerte meg a férfi 200 métert a londoni atlétikai világbajnokság csütörtöki versenynapján.