Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 21., hétfõ 13:22
Köszöntjük Sámuel, Hajna nevű olvasóinkat!

Enyedi Ildikó filmjével kezdenek (Vukovári Filmfesztivál)

2017. augusztus 12., szombat, Magazin
Enyedi Ildikó Aranymedve-díjas, Testről és lélekről című drámájával kezdődik augusztus 21-én a 11. Vukovári Filmfesztivál (VFF), amely augusztus 26-ig tart a Duna menti településen és még négy horvát városban.
 
 
A fesztivál honlapja szerint tíz helyszínen mintegy nyolcvan filmet mutatnak be a rendezvény egy hete alatt. A nyitórendezvényen Enyedi Ildikó rendező is jelen lesz.
A Duna menti országok filmjeinek hivatalos versenyprogramjában a játékfilmek kategóriában nyolc alkotás indul, köztük még egy magyar film: Mundruczó Kornél Jupiter holdja című műve. A versenyfilmek Magyarországon kívül Szerbiából, Romániából, Ausztriából, Németországból és Csehországból érkeznek, egy film pedig Horvátország és Bosznia-Hercegovina koprodukciójaként indul. Az alkotásokról két háromtagú zsűri dönt, egy a játék- és rövidfilm, egy pedig a dokumentumfilm kategóriában.
A mustrán a rövidfilmes versenyben szintén nyolc, a dokumentumfilmek között pedig 12 alkotás indul. Mindkettőben magyar filmet is bemutatnak, az elsőben Deák Kristóf kisjátékfilmjét, a Mindenkit (Sing), míg a másodikban Bereczki Csaba új zenés dokumentumfilmjét, a Soul Exodust.
Versenyen kívül mutatják be a világ filmfesztiváljainak legjobb filmjeit, a többi között a francia Robin Campillo 120 battements par minute (Percenként 120 szívverés) című alkotását, amely a 70. cannes-i fesztiválon a zsűri nagydíját nyerte el. A film az Act Up AIDS-ellenes mozgalomnak a megalakulását követő első éveiről szól az 1990-es években. Bemutatják Andrej Zvjagincev orosz rendező Szeretet nélkül című filmjét is, amely elnyerte a cannes-i fesztivál zsűrijének díját. A film egy házaspárról szól, akik válófélben vannak, és egy nap eltűnik a kisfiuk, ezért kénytelenek összefogni, hogy megtalálják.
A vasárnapig tartó fesztiválon a legjobb játékfilm jutalma (az Aranyuszály-díj mellett) a terjesztési jog megvásárlása lesz, a rövidfilmek közül a legjobb 500 eurót kap, míg a dokumentumfilmek 1000 eurós díjért versenyeznek.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most