Kifogásolja az ügyészségi eljárást Florea

2017. augusztus 12., szombat, Belföld
Sérelmezte tegnapi közleményében Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, hogy a korrupcióellenes ügyészség csütörtökön bűnügyi kivizsgálást indított ellene és tanácsadója ellen.
 
 
A vádhatóság olyan jogkörök bitorlásával gyanúsította meg Claudiu Maiort, a polgármester tanácsadóját, a város korábbi alpolgármesterét, amelyek gyakorlásától korábban jogerős bírósági ítéletben tiltották el. Az ügyészség az elmúlt egy évben kiállított több mint kilencezer városházi számla aláírását látta bizonyítéknak arra, hogy Maior köztisztségviselői feladatokat lát el, Dorin Floreát pedig bűnrészességgel gyanúsítja.
Marosvásárhely polgármesterének tegnapi közleménye szerint Maior csupán belső ellenőri minőségben írta alá a hivatal kifizetési bizonylatait. Dorin Florea azt is nyomatékosította, hogy a kifizetések törvényességét sem a számvevőszék, sem a pénzügyminisztérium nem kifogásolta. Sérelmezte ugyanakkor a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal imázsának rombolását, és ezért azokat az „úgynevezett helyi politikusokat” tartja felelősnek, akik „mocskos támadást” intéztek ellene és tanácsadója ellen.
Claudiu Maiort a bíróság tavaly márciusban jogerősen eltiltotta három évre a köztisztségek gyakorlásától. Esetében ugyanis korábban összeférhetetlen tevékenységet állapított meg a feddhetetlenségi ügynökség. Ezt követően azonban Dorin Florea polgármester két olyan rendeletet bocsátott ki, amelyek révén Maior ugyanazokat a feladatokat látta el, mint korábban alpolgármesterként.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2017-08-12: Belföld - :

Indulatokat szíthat a szoborpark (Marosvásárhely)

Közleményben kifogásolta az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezete Marius Paşcan parlamenti képviselő ötletét, miszerint a gyulafehérvári nagygyűlés jövő évi centenáriumára nyolc román személyiségnek emléket állító szoborparkot hoznának létre Marosvásárhely központjában.
 
2017-08-12: Belföld - :

Túlbuzgó miniszter

Szep­tembertől elkezdenek dolgoz­ni a tanügyi törvény módosításán, az új jogszabálytervezet pedig egy év múlva, 2018 szep­temberében kerül a parlament elé – nyilatkozta csütörtökön Liviu Pop. A tanügyminiszter a romániai felsőoktatási diákszervezetek kolozsvári fórumán kijelentette: részesei lehetnek a tanügyi törvény módosítási folyamatának, a tervezetet széles körű konzultációt követően véglegesítik. (Agerpres)