Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 21., hétfõ 13:22
Köszöntjük Sámuel, Hajna nevű olvasóinkat!

Kifogásolja az ügyészségi eljárást Florea

2017. augusztus 12., szombat, Belföld
Sérelmezte tegnapi közleményében Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, hogy a korrupcióellenes ügyészség csütörtökön bűnügyi kivizsgálást indított ellene és tanácsadója ellen.
 
 
A vádhatóság olyan jogkörök bitorlásával gyanúsította meg Claudiu Maiort, a polgármester tanácsadóját, a város korábbi alpolgármesterét, amelyek gyakorlásától korábban jogerős bírósági ítéletben tiltották el. Az ügyészség az elmúlt egy évben kiállított több mint kilencezer városházi számla aláírását látta bizonyítéknak arra, hogy Maior köztisztségviselői feladatokat lát el, Dorin Floreát pedig bűnrészességgel gyanúsítja.
Marosvásárhely polgármesterének tegnapi közleménye szerint Maior csupán belső ellenőri minőségben írta alá a hivatal kifizetési bizonylatait. Dorin Florea azt is nyomatékosította, hogy a kifizetések törvényességét sem a számvevőszék, sem a pénzügyminisztérium nem kifogásolta. Sérelmezte ugyanakkor a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal imázsának rombolását, és ezért azokat az „úgynevezett helyi politikusokat” tartja felelősnek, akik „mocskos támadást” intéztek ellene és tanácsadója ellen.
Claudiu Maiort a bíróság tavaly márciusban jogerősen eltiltotta három évre a köztisztségek gyakorlásától. Esetében ugyanis korábban összeférhetetlen tevékenységet állapított meg a feddhetetlenségi ügynökség. Ezt követően azonban Dorin Florea polgármester két olyan rendeletet bocsátott ki, amelyek révén Maior ugyanazokat a feladatokat látta el, mint korábban alpolgármesterként.
2017. augusztus 16.
szerda 17:40
szekelyse50
5645 hozzászólás
A kerékfeltalálók kétszínkedése

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most