Túlbuzgó miniszter

2017. augusztus 12., szombat, Belföld
Szep­tembertől elkezdenek dolgoz­ni a tanügyi törvény módosításán, az új jogszabálytervezet pedig egy év múlva, 2018 szep­temberében kerül a parlament elé – nyilatkozta csütörtökön Liviu Pop. A tanügyminiszter a romániai felsőoktatási diákszervezetek kolozsvári fórumán kijelentette: részesei lehetnek a tanügyi törvény módosítási folyamatának, a tervezetet széles körű konzultációt követően véglegesítik. (Agerpres)

BECSMÉRELT, MEGBÜNTETTÉK. Állatoknak, idiótának, semmiknek nevezte dolgozóit, kiabált és becsmérelte alkalmazottjait egy Prahova megyei készruhaipari cég vezetője, vállalkozását a területi munkaügyi felügyelőség meg is bírságolta. A ciprusi vállalkozó viselkedéséről készült kisfilm azt követően került nyilvánosságra, hogy a munkások szóvá tették elmaradt béreiket. A cégvezető angolul beszélt beosztottjaihoz, ám a fordítással megbízott személy a felvételek szerint csak részben tolmácsolta mondandóit, kihagyva a durva kifejezéseket, szitkokat. A mintegy 300 dolgozót foglalkoztató cégnél a munkaügyi felügyelők több rendellenességet tapasztaltak, amelyek okán 10 500 lejes bírságot szabtak ki, az ügyben a rendőrség is kivizsgálást indított. (Digi24)
NÉGY ÉVTIZEDES HAGYOMÁNY. Hétvégén tartják a híres korondi fazekasvásárt, a település határában negyvenedik alkalommal kerül sor a festett kerámiatárgyak seregszemléjére, ahol 20–25 fazekas termékeit lehet megcsodálni és megvásárolni. Új kezdeményezésként az idei fazekasvásáron első alkalommal díjazzák a legjobb korondi fazekasmestereket. (Marosvásárhelyi Rádió)
SZÉDÍTŐ IRAM. Négy nap alatt huszonhét gyorshajtót értek tetten az A1-es és az A2-es autópályán. Az augusztus 7–10. közötti időszakban mért rekordot egy 28 éves Vâlcea megyei férfi tartja, aki 214 kilométeres óránként sebességgel száguldott. A 27 szabálysértőből 25 férfi, kettő pedig nő. A kirótt bírságok 1305-től 2900 lejig terjednek. A rekorderhez képest kispályás az a gyorshajtó, aki „csupán” 186 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedett. Az érintettek jogosítványát 90 napra megvonta a rendőrség. (Főtér)
ERDÉLYBEN AKADT HOROGRA. Román és olasz rendőrök a Kolozs megyei Ördöngősfüzesen fogták el egy olasz maffiacsoport egyik tagját. A 66 éves férfit kilenc éve kereste az olasz rendőrség. Korábban szervezett bűnözés miatt ítélték 16 évi börtönbüntetésre. Az olasz hatóságok ez év májusában adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot ellene. A férfit az általa bérelt ördöngősfüzesi házban vette őrizetbe a nápolyi és a kolozsvári rendőrök közös egysége. (MTI)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 241
szavazógép
2017-08-12: Belföld - :

Kifogásolja az ügyészségi eljárást Florea

Sérelmezte tegnapi közleményében Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, hogy a korrupcióellenes ügyészség csütörtökön bűnügyi kivizsgálást indított ellene és tanácsadója ellen.
 
2017-08-12: Belföld - :

Feljelentették Dragneát

Hivatali visszaélés, hamisítás és hamis okirat tudatos felhasználása miatt bűnvádi panaszt tett a korrupcióellenes ügyészségnél Liviu Dragnea ellen a Mentsétek meg Romániát Szövetség.