Feljelentették Dragneát

2017. augusztus 12., szombat, Belföld
Hivatali visszaélés, hamisítás és hamis okirat tudatos felhasználása miatt bűnvádi panaszt tett a korrupcióellenes ügyészségnél Liviu Dragnea ellen a Mentsétek meg Romániát Szövetség.

Ionuţ Moşteanu képviselő ismertette, Liviu Dragnea hétfőn aláírta és a Hivatalos Közlönyhöz küldte a képviselőház összehívásának határozatát anélkül, hogy ehhez meglett volna a házbizottság döntése. A házbizottságnak csak másnap kellett összeülnie, ám a találkozóról éppen Liviu Dragnea hiányzott más kollégáival együtt, így az ülésen nem volt meg a kvórum.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 249
szavazógép
2017-08-12: Belföld - :

Túlbuzgó miniszter

Szep­tembertől elkezdenek dolgoz­ni a tanügyi törvény módosításán, az új jogszabálytervezet pedig egy év múlva, 2018 szep­temberében kerül a parlament elé – nyilatkozta csütörtökön Liviu Pop. A tanügyminiszter a romániai felsőoktatási diákszervezetek kolozsvári fórumán kijelentette: részesei lehetnek a tanügyi törvény módosítási folyamatának, a tervezetet széles körű konzultációt követően véglegesítik. (Agerpres)
2017-08-12: Belföld - :

Negyvenmilliós kár

Kilenc személyt vett őrizetbe a legfőbb ügyészség abban az ügyben, amelyben a szociáldemokrata pártelnök fiának cége is érintett. A hatóságok csütörtökön 80 házkutatást tartottak, cégek székhelyén és magánlakásokon is, a gyanú szerint az ügyben érintettek csaknem 40 millió lejjel károsították meg az államot adócsalás révén.