Negyvenmilliós kár

2017. augusztus 12., szombat, Belföld

Kilenc személyt vett őrizetbe a legfőbb ügyészség abban az ügyben, amelyben a szociáldemokrata pártelnök fiának cége is érintett. A hatóságok csütörtökön 80 házkutatást tartottak, cégek székhelyén és magánlakásokon is, a gyanú szerint az ügyben érintettek csaknem 40 millió lejjel károsították meg az államot adócsalás révén.


Többek között a Valentin Ştefan Dragnea tulajdonában levő, Teleorman megyei sertéshizlaldánál is vizsgálódtak. Az őrizetbe vett személyek között volt a sertéshizlalda ügyvezetője, Ilie Dragne is, akinek ügyvédje szerint Dragnea fia január óta nem részvényes a farmnál. Az Országos Cégbíróság adatai szerint azonban a Ferma Salcia Rt. részvényeinek 90 százaléka Ştefan Valentin Dragnea, 10 százaléka pedig Ilie Dragne tulajdonában van, utóbbi ugyanakkor a cég vezérigazgatója és adminisztrátora is. Tegnap mindannyiukat szabadon engedték, miután a főügyészség nem kérte előzetes letartóztatásukat.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2017-08-12: Belföld - :

Feljelentették Dragneát

Hivatali visszaélés, hamisítás és hamis okirat tudatos felhasználása miatt bűnvádi panaszt tett a korrupcióellenes ügyészségnél Liviu Dragnea ellen a Mentsétek meg Romániát Szövetség.
2017-08-12: Belföld - :

Nem halad a sztrádaépítés

Részlegesen felbontotta a szerződést a Lugos–Déva autópálya egyik szakaszának építőjével a szállításügyi tárca, miután az érintett építőtelepeken rendellenességeket tapasztaltak.