Negyvenmilliós kár

2017. augusztus 12., szombat, Belföld
Kilenc személyt vett őrizetbe a legfőbb ügyészség abban az ügyben, amelyben a szociáldemokrata pártelnök fiának cége is érintett. A hatóságok csütörtökön 80 házkutatást tartottak, cégek székhelyén és magánlakásokon is, a gyanú szerint az ügyben érintettek csaknem 40 millió lejjel károsították meg az államot adócsalás révén.

Többek között a Valentin Ştefan Dragnea tulajdonában levő, Teleorman megyei sertéshizlaldánál is vizsgálódtak. Az őrizetbe vett személyek között volt a sertéshizlalda ügyvezetője, Ilie Dragne is, akinek ügyvédje szerint Dragnea fia január óta nem részvényes a farmnál. Az Országos Cégbíróság adatai szerint azonban a Ferma Salcia Rt. részvényeinek 90 százaléka Ştefan Valentin Dragnea, 10 százaléka pedig Ilie Dragne tulajdonában van, utóbbi ugyanakkor a cég vezérigazgatója és adminisztrátora is. Tegnap mindannyiukat szabadon engedték, miután a főügyészség nem kérte előzetes letartóztatásukat.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?







eredmények
szavazatok száma 249
szavazógép
2017-08-12: Belföld - :

Feljelentették Dragneát

Hivatali visszaélés, hamisítás és hamis okirat tudatos felhasználása miatt bűnvádi panaszt tett a korrupcióellenes ügyészségnél Liviu Dragnea ellen a Mentsétek meg Romániát Szövetség.
2017-08-12: Belföld - :

Nem halad a sztrádaépítés

Részlegesen felbontotta a szerződést a Lugos–Déva autópálya egyik szakaszának építőjével a szállításügyi tárca, miután az érintett építőtelepeken rendellenességeket tapasztaltak.