Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 22:35
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Nem halad a sztrádaépítés

2017. augusztus 12., szombat, Belföldi hírek
Részlegesen felbontotta a szerződést a Lugos–Déva autópálya egyik szakaszának építőjével a szállításügyi tárca, miután az érintett építőtelepeken rendellenességeket tapasztaltak.

A kivitelezőnek fizetnie kell a késedelemért és a rossz minőségű munkáért, akárcsak az autópálya-építés tanácsadóinak is, akik nem felügyelték megfelelően a munkálatokat. A Lugos–Déva autópálya 28,6 kilométeres szakaszának megépítését az olasz Salini Impregi­lo Spa társaság által vezetett konzorcium nyerte el 2013-ban. A társaságnak 2016 májusáig kellett volna elkészülnie a munkálatokkal, de csak idén márciusban sikerült átadnia Igazfalva és Marzsina között egy 15 kilométeres szakaszt.
Hozzászólások
2017-08-12: Belföldi hírek - :

Negyvenmilliós kár

Kilenc személyt vett őrizetbe a legfőbb ügyészség abban az ügyben, amelyben a szociáldemokrata pártelnök fiának cége is érintett. A hatóságok csütörtökön 80 házkutatást tartottak, cégek székhelyén és magánlakásokon is, a gyanú szerint az ügyben érintettek csaknem 40 millió lejjel károsították meg az államot adócsalás révén.
2017-08-12: Közélet - Nagy B. Sándor:

Könnyen fogyasztható ételelméletek

A héten, augusztus 7–12. között zajlott Sepsiszentgyörgyön az Avantâge esztétikatábor Ételelméletek című második kiadása, mely során délelőttönként hazai és magyarországi filozófusok, esztéták, egyetemi oktatók tartottak szemináriumokat a tábor résztvevőinek, délután pedig mindenki számára nyitott előadások várták az érdeklődőket a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben. Kedd délután egy Erzsébet parkbeli piknik is része volt a rendezvénynek, ahol ettek, ittak, beszélgettek, zenét hallgattak a fiatalok, ezenkívül pedig nyilvános sörfőzésre is sor került, amelynek végtermékét az érlelés után, körülbelül egy hónap múlva kóstolhatják meg a táborozók.