KovásznaÁrverezik a parkolóhelyeket

2017. augusztus 12., szombat, Közélet
Saját géppel festi az úttest jelzéseit a Kovásznai Polgármesteri Hivatal, a vadonatúj felszerelést kilencezer euróért vásárolta a városháza. A számítások szerint két év alatt megtérül a befektetés, ezt követően csupán a festék árába kerül majd az utcafestés – tudtuk meg Jeszenovics Károly alpolgármestertől.
 
  • A városháza saját személyzete működteti a gépet. A szerző felvétele
    A városháza saját személyzete működteti a gépet. A szerző felvétele
 
Eddig árveréssel odaítélt bérmunkával végezték az utcák jelzéseinek festését, ez bürokratikus volt, sok időt igényelt, és nem utolsósorban nagy kiadást jelentett. A tapasztalat szerint a liciten nyertes cégek többnyire felhígított festéket használtak, így az útjelzések hamar elkoptak. A városháza saját gépével sűrűbb festékkel festenek, így a jelzések élettartama is növekszik.
A gépet a városháza alkalmazottjai működtetik. Az átjárókat, az utak elválasztóvonalait festik újra, de sor kerül a parkolóhelyek megjelölésére is. Ez utóbbi nagyon fontos, a polgármesteri hivatal ugyanis a közeljövőben árverést ír ki a város negyedeiben lévő parkolóhelyek bérlésére. A licit időpontjáról belátható időn belül értesítik a lakosságot – húzta alá Jeszenovics. A városban négyszáz parkolóhelyet jelölnek meg, számoznak, ebből kétszázat bocsátanak licitre. A másik kétszázra érvényes bérlettel rendelkeznek a kovásznaiak.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 249
szavazógép
2017-08-12: Közélet - Nagy B. Sándor:

Elhanyagolt csodák (Kármentő)

Nagy reményekkel indultam a sütei borvízferedő meglátogatására, kipróbálására. Hogy hol található ez a forrás és fürdő, nem tudtam, de bíztam benne, útba igazítanak a bodokiak, akik használják. Miután interneten találtam pár fotót az avatásáról, rájöttem, nem túl nagy a medence, úszásra nem alkalmas, de azért felvettem a fürdődresszt, hogy megmártózzam a nagy kánikulában.
2017-08-12: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tanulni, szórakozni (IV. SIC Feszt Szabadegyetem)

Negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a fiatalok előtt Csomakőrös tábora tegnap, a SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetem közéleti előadásokkal, koncertekkel, családi nappal, vetélkedőkkel, filmvetítéssel várja látogatóit vasárnapig. A rendezvény mottója ebben az évben: #brand a lelke mindennek.