Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 21., hétfõ 13:22
Köszöntjük Sámuel, Hajna nevű olvasóinkat!

Árverezik a parkolóhelyeket (Kovászna)

2017. augusztus 12., szombat, Közélet
A városháza saját személyzete működteti a gépet. A szerző felvétele
A városháza saját személyzete működteti a gépet. A szerző felvétele
Saját géppel festi az úttest jelzéseit a Kovásznai Polgármesteri Hivatal, a vadonatúj felszerelést kilencezer euróért vásárolta a városháza. A számítások szerint két év alatt megtérül a befektetés, ezt követően csupán a festék árába kerül majd az utcafestés – tudtuk meg Jeszenovics Károly alpolgármestertől.
 
 
Eddig árveréssel odaítélt bérmunkával végezték az utcák jelzéseinek festését, ez bürokratikus volt, sok időt igényelt, és nem utolsósorban nagy kiadást jelentett. A tapasztalat szerint a liciten nyertes cégek többnyire felhígított festéket használtak, így az útjelzések hamar elkoptak. A városháza saját gépével sűrűbb festékkel festenek, így a jelzések élettartama is növekszik.
A gépet a városháza alkalmazottjai működtetik. Az átjárókat, az utak elválasztóvonalait festik újra, de sor kerül a parkolóhelyek megjelölésére is. Ez utóbbi nagyon fontos, a polgármesteri hivatal ugyanis a közeljövőben árverést ír ki a város negyedeiben lévő parkolóhelyek bérlésére. A licit időpontjáról belátható időn belül értesítik a lakosságot – húzta alá Jeszenovics. A városban négyszáz parkolóhelyet jelölnek meg, számoznak, ebből kétszázat bocsátanak licitre. A másik kétszázra érvényes bérlettel rendelkeznek a kovásznaiak.
 
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most