IV. SIC Feszt SzabadegyetemTanulni, szórakozni

2017. augusztus 12., szombat, Közélet
Negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a fiatalok előtt Csomakőrös tábora tegnap, a SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetem közéleti előadásokkal, koncertekkel, családi nappal, vetélkedőkkel, filmvetítéssel várja látogatóit vasárnapig. A rendezvény mottója ebben az évben: #brand a lelke mindennek.
 
  • Timár Ákos felvétele
    Timár Ákos felvétele
Négyszáz állandó résztvevője, az esti koncerteken pedig több ezer látogatója van a csomakőrösi rendezvénynek, amelynek célja, hogy elérhető áron kínáljon tanulási, szórakozási lehetőséget a fiataloknak, ugyanakkor arra ösztönözve, hogy részt vállaljanak a jövő alakításában – fejtette ki a SIC Feszt megnyitóján Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke. Oltean Csongor Miért-elnök úgy fogalmazott: fontos, hogy olyan programokat biztosítsanak, amelyek felkeltik a fiatalok érdeklődését, és lehetőséget teremtenek arra, hogy bekapcsolódjanak az ifjúsági és civil szervezeti munkába. A szabadegyetemek, diáktáborok hozadéka, hogy alkalmat adnak a fejlődésre, barátságok kiépítésére – vélekedett a rendezvény visszatérő vendége, Geréd Imre, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető elnöke. „Fontos, hogy a fiatalokban tudatosítsuk: érdemes Székelyföldön élni és jövőt építeni” – emelte ki Kocsis-Boldizsár János, a SIC Feszt főszervezője, aki azt tapasztalta, az erdélyi fiatalok körében idén is vonzó a rendezvényük.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 249
szavazógép
2017-08-12: Közélet - Bokor Gábor:

Árverezik a parkolóhelyeket (Kovászna)

Saját géppel festi az úttest jelzéseit a Kovásznai Polgármesteri Hivatal, a vadonatúj felszerelést kilencezer euróért vásárolta a városháza. A számítások szerint két év alatt megtérül a befektetés, ezt követően csupán a festék árába kerül majd az utcafestés – tudtuk meg Jeszenovics Károly alpolgármestertől.
 
2017-08-12: Közélet - :

Újabb egyirányú utca Sepsiszentgyörgyön

Augusztus 16-ától, szerdától egyirányú lesz a szemerjai Csorgó utca a Dózsa György utcától a József Attila utca irányába – tájékoztatott Sepsiszentgyörgy önkormányzata.