Sepsiszentgyörgyi piacBővítenék, költöztetnék, de nem eladó

2017. augusztus 18., péntek, Közélet

Tervezi az önkormányzat, hogy kibővíti, esetleg egy közeli helyszínre költözteti a sepsiszentgyörgyi központi piacot, de az a hír, miszerint eladták a vásárteret, nem igaz – tudtuk meg Tóth-Birtan Csabától. A megyeszékhely alpolgármesterét azt követően kerestük meg, hogy a piacon több éve árusító termelők jelezték: úgy tudják, azért nem hosszabbították meg szerződésüket, mert a létesítményt eladták.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele


Máthé László, a TEGA Rt. igazgatója lapunknak elmondta, a hulladékgazdálkodási és köztisztasági vállalatnak 2018. márciusában jár le a központi piac működtetésére vonatkozó megállapodása, ez a magyarázata annak, hogy a piacot igénybe vevő termelőkkel csak eddig az időpontig újították meg a szerződéseket. A további működtetésről az önkormányzat egy­előre még nem döntött, eladásról pedig azért sem lehet szó, mert a piac területe városi közvagyon, így nem elidegeníthető – szögezte le Tóth-Birtan Csaba. Fontolóra vették a korszerűsítést, bővítést, esetleg a Multitrans jelenlegi székhelyéül szolgáló területre történő áttelepítést – fűzte hozzá az alpolgármester –, ehhez előbb azonban rendezni kell a közszállítási társaság Oltmező utcai telephelyét. A Multitrans új bázisának, garázsainak kialakítására uniós forrásokat hívna le a városháza.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2017-08-18: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Lóhátról a világ (A Vadon Egyesület tábora)

Közel félszáz gyereket hozott össze közös érdeklődésük a napokban Benedek-mezőn, ahol immár negyedik alkalommal zajlik lovas tábor a Vadon Egyesület szervezésében, a Bethlen Gábor Alap, valamint a megyeszékhely önkormányzata támogatásával. A résztvevők többsége háromszéki, de Brassó, Hargita és Maros megyéből is érkeztek érdeklődők, s a világháló révén talált rá és jött el a népszerű táborba egy felvidéki testvérpár is.
 
2017-08-18: Közélet - :

Háromszéki tehetségeket is támogat a MOL

A Közösségért Alapítvány a MOL Románia támogatásával meghirdetett idei tehetségtámogató programjában, amelyet olyan diákok, diákcsapatok, iskolai sportegyletek, művészeti együttesek számára írtak ki, akik kiemelkedő teljesítményt értek el országos és nemzetközi versenyeken, és szakmai fejlődésük, pályafutásuk folytatása érdekében anyagi támogatásra van szükségük, háromszéki pályázók is nyertek teljes vagy részleges támogatást.