KosárlabdaMegyei támogatás a Sepsi-SIC sportegyesületnek

2017. augusztus 19., szombat, Sport

Kovászna Megye Tanácsa tegnap rendkívüli tanácsülésen hagyta jóvá a Sepsi-SIC sportegyesület második félévi tagdíját, amelynek értéke 34 300 lej, és kizárólag a klub működtetésére fordíthatják.

  • Fotó: Ábrahám Piroska
    Fotó: Ábrahám Piroska

Ambrus József, a Sepsi-SIC sportegyesület vezetőségének tagja, aki egyben megyei tanácstag is, elmondta, ebből az összegből nem tudják a játékosok sportruházatát, étkeztetését és fizetését fedezni, hiszen csak sporthoz nem köthető tevékenységet finanszírozhatnak belőle, azaz csak a sportegyesület működtetésére fordíthatják, például a menedzser fizetésére, az irodafenntartásra és a könyvelésre.
Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke közölte, az elmúlt öt évben 3,7 millió lejjel támogatta a megye az egyesületet, ez átlagban évente 740 ezer lejt jelent. „Más megyékhez viszonyítva a Sepsi-SIC lényegesen kisebb összegből kimagasló eredményeket tudott elérni, ezért is fontos, támogassuk ezt az egyesületet a jövőben is, hogy folytatni tudják a női kosárlabdában elért sikersorozatot” – fogalmazott az elöljáró.
Ambrus József bevitte a tanácsülésre a Sepsi-SIC elmúlt években szerzett legfontosabb serlegeit – két Román Kupa- és két bajnoki trófeát –, illetve hangsúlyozta, hogy a zöld-fehérek olyan eredményeket értek el Háromszéken, amilyeneket korábban egyetlen csapatnak sem sikerült. Mint ismert, a csapat a hamarosan rajtoló idényben nemzetközi színtéren is képviseli Kovászna megyét és Romániát, hiszen az Európa-kupában is érdekelt, ahol a lengyel Energa Torun, a török Hatay BB, illetve a Polkowice (lengyel)–Piestanske Cajky (szlovák) euroligás selejtező vesztese lesz az ellenfele a csoportkörben.
„Ne játsszunk a sporttal, mert az emberek szeretnek mérkőzésekre járni. Erre jó példa, hogy a Kolozsvári CFR elleni találkozóra 5000 ember utazott be Brassóba, illetve a Sepsi-SIC meccseire is 1500 szurkoló látogatott ki minden alkalommal. Az emberek igénylik, hogy a város és a megye támogassa a sportot, hiszen itt az eredmények beszélnek” – jegyezte meg Ambrus József.
A nemrég módosított sporttörvényben szerepel, hogy a sporttámogatást szerződésen keresztül lehet megvalósítani, vagyis az önkormányzatok költségvetésük 5 százalékát fordíthatják sportra, de úgy, hogy a metodológiát a közigazgatási egységeknek kell kidolgozniuk, és majd eszerint számolhatnak el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1549
szavazógép
2017-08-19: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szerető élettárs, édesanya, nagymama, testvér, meny, anyós, munkatárs, jó szomszéd, a csíkvacsárcsi születésű sepsiszentgyörgyi
BALLA MAGDOLNA
életének 55. évében rövid betegség után elhunyt.
Temetése 2017. augusztus 21-én 14 órakor lesz a vártemplomi ravatalozóból katolikus szertartás szerint.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Gyászoló családja
215261
2017-08-19: Sport - :

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt (Triatlon)

Augusztus 26-án és 27-én az AlpinSport Egyesület 26. alkalommal szervezi meg a Háromszék Triatlon hárompróbaversenyt, amely idén az országos tereptriatlon-bajnokság 8., egyben utolsó fordulója lesz.