Lemondott az ortodox püspök

2017. augusztus 19., szombat, Belföld

Lemondatta az ortodox egyház zsinata tegnap Corneliu Bârlădeanu husz­városi (Huşi) püspököt, akinek egy teológushallgatóval létesített szexuális érintkezéséről közmegbotránkozást keltő videófelvételt hozott nyilvánosságra a bulvársajtó.

Bár Vasile Bănescu, az ortodox patriarchátus szóvivője már július közepén megerősítette, hogy a huszvárosi püspök látható a több mint húszperces felvételen, annak hitelességét Bârlădeanu nem ismeri el, terjesztőit rágalmazásért beperelte. Miután a pátriárka szóvivője egyértelművé tette, hogy a zsinat ki fogja zárni a püspököt a papság soraiból, Bârlădeanu – bár továbbra is ártatlannak mondta magát – állítólag önként kérte felmentését a püspöki tisztség alól „az egyház javának és békéjének érdekében”, megelőzve ezzel kiközösítésének hónapokig tartó eljárását.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 294
szavazógép
2017-08-19: Belföld - :

Nem lesz ötödikes tankönyv

Tankönyv nélkül kezdik az új tanévet az ötödik osztályosok – derült ki Liviu Pop tanügyminiszter tájékoztatójából a tegnapi  kormányülés kezdetén.
2017-08-19: Belföld - :

Elkezdődött a Vásárhelyi Forgatag

Tegnap kezdődött az idén először kilencnaposra kibővített Vásárhelyi Forgatag, amelynek díszvendége Nyíregyháza.