KarateA Sport-All karatékái az MTK csapatát erősítik

2017. augusztus 21., hétfő, Sport
A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karateszakosztálya a 2017-ben megrendezett WKF Magyar Karatebajnokságot követően, május végén – ahol a háromszékiek a 14 év alattiak mezőnyében az előkelő ötödik helyen végeztek az egyesületek éremtáblázatán – kezdte el tárgyalásokat a fővárosi neves sportegyesülettel, az MTK Budapest karateszakosztályával.
A Magyar Testgyakorlók Köre Budapest Sport Klub elnöke dr. Deutsch Tamás, a karateszakosztály vezetője a magyar karate egyik legeredményesebb, többszörös világbajnoki érmese, S. Kovács Ádám, a szakosztály edzői: Fischer Mihály és Miklós Nikolett.
Júniusban az MTK karateszakosztályának vezetői és a Sport-All SC elnöke egy budapesti találkozó alkalmával fogalmazta meg közös célját. Ezen a találkozón egyeztek meg abban, hogy a fővárosiak a háromszéki sportklub karatékái közül leigazolják a 25 legeredményesebb sportolót, emellett Vass Hunor, Gal Radu és Gergely Tamás edzőnek biztosítják a szakmai fejlődés lehetőségét.
„Úgy gondolom, a leigazolás lehetőséget ad a szakmai és sportolói fejlődéshez, de ugyanakkor nem zárja ki a kettős leigazolás lehetőségét sem. Sportolóink továbbra is tagjai a Sport-All Sport Clubnak, részt vesznek belföldi versenyeken, viszont a külföldi tornákon az MTK csapatát is képviselik, amelyről tudni kell, hogy évek óta a legeredményesebb Magyarországon a karate tekintetében. Ez az egyezség nagy előrelépés mind a sportolóink, mind pedik az edzők szempontjából. Nem tudunk még olyan határon túli egyesületről, amelynek sportolóit ilyen nagy számban igazolta volna le anyaországi vezető sportklub. Ezért is hálával és köszönettel tartozunk ezen ajánlatért, és bízunk benne, hogy eleget teszünk majd az elvárásoknak, és közös munkával nevelhetjük tovább a feltörekvő ifjúságot” – fogalmazott Vass Hunor, a Sport-All SC edzője.
A sepsiszentgyörgyi klub versenyzői augusztusban kezdték el a felkészülést a következő idényre. Egy hetet töltöttek Gyergyócsomafalván, majd ezt követően Gyomaendrődre utaztak, ahol számos magyar válogatott sportoló társaságában edzettek az MTK közel ötvenfős csapatával. Vass Hunor szerint a hétnapos felkészülés szakmai szempontból felülmúlta minden elvárásukat, és ez a jövőben hozzájárulhat sportolóik eredményességéhez. Sikerült a megfogalmazott célokat gyakorlati útra terelni, viszont tudják, hogy rengeteg munka és edzés előtt állnak. A Sport-All SC első versenye a szeptember közepén megrendezendő Budapest Open lesz, de addig is mindennapi edzésekkel folytatják a felkészülést. Az egyesületet a szülők mellett Kovászna Megye Tanácsa, az Orex, az MCC, a Terran Romania, a Maravet és a Sport Világ támogatja. (miska)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2017-08-21: Sport - :

Lampaert élre állt a Vueltán (Kerékpározás)

Yves Lampaert nyerte tegnap a Vuelta a España országúti kerékpáros-körverseny második szakaszát, sikerével pedig összetettben is élre állt.
2017-08-21: Sport - :

Jakab-Benke korosztályában első helyen zárt (Triatlon)

A Prahova megyei Cheia mellett augusztus 19-én negyedik alkalommal rendeztek tereptriatlon-versenyt több mint 150 hárompróbás részvételével, ahol a sepsiszentgyörgyi Jakab-Benke Hajnalka és Cârsteanu-Dombi András is rajthoz állt.