MotokrosszVerseny nélküli búcsú az Eb-től

2017. augusztus 21., hétfő, Sport

A sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián számára rosszul zárult a motokrossz-Európa-bajnokság, hiszen technikai gondok miatt nem tudott részt venni a kontinensviadal utolsó, svédországi futamán. Mint arról már beszámoltunk, a tehetséges háromszéki motoros kiváló eredménnyel zárta a sorozat előző két versenyét: Belgiumban egy és Svájcban négy Eb-pontot motorozott össze.

  • Fotó: Facebook / Krisztián Tompa
    Fotó: Facebook / Krisztián Tompa


Krisztián a svájci Frauenfelből öt ponttal a tarsolyában utazott a svédországi Uddevallában, és a jó szereplés reményében vágott neki az Európa-bajnokság idényzáró futamának. Az EMX125-ös kategóriában Yamahával versenyző sepsiszentgyörgyi még teljesítette a szabadedzéseket, ahol a tizenkilencedik legjobb időt érte el. „Bizakodóak voltunk, ám a kvalifikáció első köre után megállt a fiam alatt a motor, hiszen összetört a Yamaha rezgőszelepe, és ott vége volt mindennek” – nyilatkozta Tompa Csaba, sportolónk édesapja.
Tompáék hazafelé vezető útja Svédországból Hollandián át halad, ahol kedden és szerdán hat tehetséges motokrosszos – közöttük Krisztián is – egy yamahás teszten vesz részt, s a legjobb kettő a jövőben a japán építő teljes gyári támogatásában részesül. Újabb komoly feladat előtt áll terepmotorosunk, s nagyon bízunk abban, hogy ezt is a lehető legjobban fogja megoldani. Hajrá, és sok sikert! (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2017-08-21: Sport - :

Jakab-Benke korosztályában első helyen zárt (Triatlon)

A Prahova megyei Cheia mellett augusztus 19-én negyedik alkalommal rendeztek tereptriatlon-versenyt több mint 150 hárompróbás részvételével, ahol a sepsiszentgyörgyi Jakab-Benke Hajnalka és Cârsteanu-Dombi András is rajthoz állt.
2017-08-21: Sport - :

Idei célkitűzés: benn maradni az élvonalban (Teremlabdarúgás, I. liga)

Augusztus 22-én, azaz holnap a Dévai Autobergamo és a Temesvári Informatika közötti Szuperkupa-mérkőzéssel kezdetét veszi a 2017–2018-as hazai teremlabdarúgó-idény, a bajnokság nyitó körének első meccsét pedig a megyeszékhelyi Sepsi Futsal játssza csütörtökön kora este a Csíkszeredai Imperial Wet otthonában. Farkas Attila, a zöld-fehérek edzője úgy véli, miután a csapat idén csak helyi játékosokra épül, első számú célkitűzésük nem lehet más, mint az I. ligában való bennmaradás.