Labdarúgás, Román KupaIsmét harmadosztályú ellenféllel játszik a Papolci FC

2017. augusztus 22., kedd, Sport

Ma 17.30-tól rendezik a Román Kupa második fordulójának mérkőzéseit, ahol a Papolci FC is érdekelt. A Kovászna megyei kupagyőztes a Buzău megyei Olimpia Râmnicu Sărat csapatát fogadja a zágoni labdarúgópályán.

A Papolci FC az első fordulóban meglepetésre 4–2 arányban diadalmaskodott a harmadosztályú Székelyudvarhelyi FC felett, míg az előző idényben a III. ligás bajnokság 1. csoportjában a 9. helyen végző Râmnicu Sărat csak ebben a körben csatlakozott a versenykiíráshoz. Az első fordulóból 26 csapat jutott tovább, illetve a második körben még csatlakozott 32, az elmúlt idényben harmadosztályban játszó együttes. Ennek értelmében a második fordulóban 29 párharcot kellene rendezniük, viszont négy csapat – Zsuki Egyesülés, Sülelmedi Jövő, Zilahi FC, FC Milcov – jelezte a Román Labdarúgó-szövetségnél visszalépését, így ellenfeleik automatikusan a harmadik körbe jutottak. Ha 90 perc után döntetlenre áll a mérkőzés, félórás hosszabbítás következik, és ha továbbra sincs meg a győztes, büntetőrúgásokkal döntik el a továbbjutást.
A Román Kupa 3. fordulóját szeptember 13-án, a 4. fordulót pedig október 4-én rendezik, ezúttal pedig a II. ligás csapatok is csatlakoznak. Előreláthatólag október 25-én játsszák a tizenhatoddöntő mérkőzéseit, ahol az élvonalbeli együttesek is bekapcsolódnak. A nyolcaddöntőre november 29-én, a negyeddöntőre 2018. február 28-án, az elődöntő első mérkőzésére április 18-án, míg a visszavágóra május 9-én kerül sor. A kupadöntőt május 27-én rendezik. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1491
szavazógép
2017-08-22: Sport - :

A siker kulcsa az akklimatizáció (Hegymászás)

A 7010 méter magas Khan Tengri megmászásának egyik fontos kulcsa a türelmes akklimatizáció volt, amihez kellett az itthon kidolgozott haladási tervhez való ragaszkodás is – nyilatkozta tegnap Tulit Zsombor és Csenteri Levente, a Tien Shan-expedíciót sikeresen záró két székelyföldi hegymászó. A Föld legészakibb hétezresének meghódítása – az extrém hőmérséklet, a mínusz 20–25 fok és az erős szél miatt – nehézségi fokban egy nyolcezreséhez hasonlítható.
2017-08-22: Sport - :

Halep egy játékot nyert Muguruza ellen (Tenisz)

Mindössze 56 percig tartott a női egyes fináléja a Cincinnatiben rendezett kemény pályás tenisztornán, Garbine Muguruza 6:1, 6:0-ra győzött Simona Halep ellen.