Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 12:55
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

Halep egy játékot nyert Muguruza ellen (Tenisz)

2017. augusztus 22., kedd, Sport
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza
Mindössze 56 percig tartott a női egyes fináléja a Cincinnatiben rendezett kemény pályás tenisztornán, Garbine Muguruza 6:1, 6:0-ra győzött Simona Halep ellen.
A negyedikként rangsorolt wimbledoni bajnok mind­össze egyetlen gémet veszített a második helyen kiemelt román Simona Halep elleni vasárnapi döntőben. A két teniszező negyedszer találkozott egymással, Muguruza pedig harmadszor győzött, de a román teniszezőt ennél is jobban bánthatja, hogy sikerével megelőzhette volna a világranglista élén a cseh Karolina Pliskovát, akit Cincinnatiben szintén Muguruza búcsúztatott az elődöntőben.
Grigor Dimitrov 6:3, 7:5-re nyert Nick Kyrgios ellen a cincinnati kemény pályás férfi tenisztorna döntőjében, ezzel először szerezte meg a végső győztesnek járó trófeát mesterversenyen.
A bolgár játékos hetedik alkalommal nyert ATP-tornát, az eddigi legnagyobb sikerét a 2014-es mexikói ATP 500-as viadalon aratta. „Imádok itt játszani. Ez az egyik kedvenc versenyem” – hízelgett a helyieknek Dimitrov, aki idén már a harmadik versenyét nyerte meg a brisbane-i és a szófiai után. A Cincinnatiben bemutatott menetelése során nem vesztett szettet, és 53 adogatójátékából is csak egyet bukott el a héten. A trófea mellé kap 1000 ranglistapontot és 954 225 dollárt.
Eredmények: Garbine Muguruza (spanyol, 4.)–Simona Halep (román, 2.) 6:1, 6:0; Grigor Dimitrov (bolgár, 7.)–Nick Kyrgios (ausztrál) 6:3, 7:5.
Hozzászólások
2017. augusztus 22.
kedd 08:20
tihi
1775 hozzászólás
Halep körül csak az akarat és elvárás nagy,de mögötte csak középszerű játék és játékos áll,aki szerencséje révén az élbolyban van teljesen érdemtelenül. Csak a közelmúlt 3 játékát említeném: Ostapenko 19 évesen leteperte a francia salakról...majd Svitolina adott tenisz leckét a világelsőnek kikiálltott Halepnek Torontoban szintén 56 perc alatt,és most ismét megismétlődött ez a szégyenteljes játéka és veszteség Cincinattiban.Halep szerencséje lévén,úgy a sorsolásoknál mint ellenfelei hibái révén került és áll még -remélhetőleg rövid ideig- a WTA élbolyba,ahol bizonyította,hogy nincs mit keresnie az élmezőnyben.Nem mellébeszélés,ő csupán a 10-20 helyek valamelyikén állja a sarat.Játéka szürke, egyoldalú,pszihikai egyensúlya labilis,tudását meghaladó ambicíói nem egyszer lebénítják,ütőjét gyakran üti földhöz,úgy szorítja tenyerét ökölbe,hogy az még egy bokszolót is megszégyenít....nem,Halep,aki még egy grand slam játékot sem tudott nyerni,nem egyszer veszít 100-200. WTA helyezettel,nem érdemli meg közel sem az elfoglalt helyét a WTA ranglistán,nem hogy a világewlsőságet !! Meg sem közelíti azokat a nagyokat-Stefi Graf,Serena W,Navratilova,Chris Evert,Széles Mónika,Hingis,Sarapova...stb...akik közé szeretne kerülni...csak csúfítaná ezt a szép történelmet és névsort !

2017. augusztus 22.
kedd 08:37
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Nagyobb a füst mint a tűz.Tipikus román sportoló.

2017-08-22: Sport - :

Ismét harmadosztályú ellenféllel játszik a Papolci FC (Labdarúgás, Román Kupa)

Ma 17.30-tól rendezik a Román Kupa második fordulójának mérkőzéseit, ahol a Papolci FC is érdekelt. A Kovászna megyei kupagyőztes a Buzău megyei Olimpia Râmnicu Sărat csapatát fogadja a zágoni labdarúgópályán.
2017-08-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

CAMP – Kortárs Mozgásművészeti Platform
A mai program Sepsiszentgyörgyön: 10.30–13 és 16–18.30 óráig műhelymunkák; a főtéren 20 órától légibalett-performance: Stella Stefou (GR); 21 órától szabadtéri filmvetítés: Tangaj Dance Collective (1. rész, nemzetközi táncfilmválogatás/BIDFF). Szerdán: 10.30–13 és 16–18.30 óráig műhelymunkák; a Tein Teaház teraszán 20 órától Duett: Ladjánszki Márta & Varga Zsolt (HU) táncperformance-ja; a főtéren 21 órától szabadtéri filmvetítés: Tangaj Dance Collective (2. rész, nemzetközi táncfilmválogatás/BIDFF).