Junior Business ClubÁlmodj és légy a jelenben!

2017. augusztus 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Augusztus 17–20. között a sepsiszentgyörgyi Junior Business Club egyesület nyolcadik alkalommal szervezte meg gazdasági műhelytáborát Fejtsd meg a mottód címmel. Karácsony Zsolt, a JBC elnöke a több mint 50 résztvevőt arra kérte, legyenek nyitottak az újra, ismerkedjenek olyan emberekkel, akik motiválják őket, éljenek minden lehetőséggel.

Akárcsak az előző évben, a szervezők idén is a csernátoni Malomkert turisztikai központot választották a tábor helyszínéül, hiszen itt a résztvevők a mindennapi rohanástól elszigetelve élvezhették a szakmai és szabadidős tevékenységeket. A négynapos program szakmai előadásokra és műhelymunkákra fókuszált, ebben Ficz Antal, a Fontium Training & Coaching tulajdonosa és trénere segítette a csapatokat. Négy tematikára felépített munkafüzet – erőforrások, célok kitűzése, cselekvés, túl az akadályokon – kísérte végig a résztvevőket mottójuk megtalálásáig.
Szőcs Ilona, a Malomkert vezetője bemutatta a központot, amelynek létrejötte önmagában is sikertörténet, hiszen új rendeltetést adtak a lebontásra ítélt parasztházaknak, a vízimalomnak, illetve a  csűrnek, amelynek alsó részén étkezdét és konyhát is kialakítottak. Így született meg a  jól működő és folyamatosan fejlődő turisztikai és kulturális központ. Ehhez kapcsolódott Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnökének előadása, aki saját tapasztalataiból táplálkozva a turizmusban látja a jövőt.
Az előadás-sorozatot Tánczos Levente József, a csíkszeredai Sapientia Tudományegyetem oktatója kezdte, aki a célkitűzésekről, a saját magunk motiválásáról és határaink teszteléséről beszélt, majd számos vállalkozói modellt és példát mutatott be. Farkas Levente marketing-tanácsadó a tőle megszokott stílusban szólt szakmája fontosságáról. Kihangsúlyozta, hogy egy kezdő vállalkozó jövedelme 10 százalékát mindenképp tegye félre marketingre, és számtalan példát adott az árképzés területén.
Kállai Emánuel, a GROWWW Digitál munkatársa és számos online webáruház szakembere sok újdonsággal és több üzleti modellel példázódott a fiataloknak. Előadásában a mesterséges intelligenciáról, online értékesítésről, valamint webáruházak sikeres példáiról mesélt.
Battay Máté és Tóth Patrik, a Business & Café üzleti blog tulajdonosai Budapestről érkeztek. Inspiráló történetüket mutatták be és a számukra legfontosabb vállalkozói értékeket. Három év alatt kiépítettek egy nemzetközi porondon jegyzett médiaügynökséget, üzleti blogjuknak több mint kétszázezer olvasója van.
A tábor záróelőadását Kolumbán Gábor, a CIVITAS és az Élő Szövet Alapítvány elnöke tartotta a Társadalmi vállalkozások Székelyföldön címmel. Az előadó bemutatta a társadalmi gondolkodást és gondoskodást is figyelembe vevő szociális vállalkozások elemeit, majd olyan sikeres és jól működő projekteket és példákat ismertetett, mint a helyszínt biztosító Malomkert.
A szakmai programok mellett lazításra is nyílt alkalom, vízzel telt fürdődézsa és szauna várta az érdeklődőket. A szabadidős programok során lehetőség volt kipróbálni a mézespogácsa-díszítést, a slacklinet, amely látványos és szórakoztató, mégis komoly koncentrációt igénylő kötélsport, a tiroli csúszópályát, valamint a salsa tánc lépéseit.

Székely Kincső

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1496
szavazógép
2017-08-23: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Személyesség a kereskedelemben (Magánvállalkozás)

A gyorsan változó gazdasági környezetben nem túl gyakori a negyedszázada folyamatosan működő üzlet. Főként nem a kis boltok világában, ahol a fogyasztói szokások jobbára mesterségesen előidézett alakulása határozza meg mind a kínálati, mind a keresleti oldal szerkezetét. És igaz ez olyan sajátos szegmensekre is, ahol a vásárlói réteg egy bizonyos érdeklődés mentén alakul ki, ezért is figyelemre méltó, hogy a kisállat-kereskedelemmel, illetve az illatszerek, vegyi anyagok, helyi termékek forgalmazásával foglalkozó Korall Kft. megérte ezt a kort, és ma bejegyzésének napra pontosan 25 éves évfordulóját ünnepli.
2017-08-23: Belföld - :

Rekordtermést jelentett be Dragnea

„Történelmi” termést jelentett be tegnap Liviu Dragnea SZDP-elnök: a búza, rozs és tritikále tízmillió tonna, ami még nem fordult elő Romániában, a repce 1,7 millió tonna, a legnagyobb a történelem folyamán, a borsó 300 000 tonna, szintén a legnagyobb termés – sorolta.