Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 18:35
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

Bepanaszolják a Dinamo szurkolóit (Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat)

2017. augusztus 23., szerda, Közélet
A mintegy 50 fős Székely Légió a Dinamo elleni hétfői mérkőzésen
A mintegy 50 fős Székely Légió a Dinamo elleni hétfői mérkőzésen
A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panaszt tesz a Bukaresti Dinamo szurkolóinak magatartása miatt, mert a Sepsi OSK és a fővárosi Dinamo augusztus 21-i I. ligás mérkőzésén az ellenfél szurkolói többször is azt skandálták: Ki az országból a magyarokkal!
A magyarellenes megnyilvánulások kapcsán a jogvédelmi szolgálat az Országos Diszkriminiációellenes Tanácsnál tesz feljelentést, és írásbeli felszólítással fordul a Román Labdarúgó-szövetséghez, hogy vizsgálja ki a mérkőzés során történteket, és tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy többé ne forduljon elő hasonló eset.
A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat tegnapi levelében tudatja, hogy teljes mértékben elítéli a sport területén felmerülő magyarellenes uszításokat, és aggasztónak tartja ezt a fajta szélsőséges törekvést, amely különösen érzékenyen érinti a magyar kisebbséget Románia és Erdély egyesülésének jövő évi centenáriuma előtt. A szolgálat elnöke, Benkő Erika háromszéki parlamenti képviselő kijelentette: „Azt gondolom, a sportnak a fair play játékmódról kell szólnia, ezért minden olyan kisebbségellenes cselekedet esetén megtesszük a kellő jogi lépéseket, amelyek félelmet keltenek a magyar közösségen belül.”
Hozzászólások
2017. augusztus 23.
szerda 01:25
Artur
168 hozzászólás
Drága jó ISTENEEM, hól vóltak a magyarok, kit vertek meg? A dinamószeku a TEXTÍLT?

2017. augusztus 23.
szerda 08:53
tihi
1775 hozzászólás
EZT A LÉPÉST MEG KELL TENNI,DE NEM ELÉG !! Az európai szakszövetség fegyelmi bizottságához kell jelenteni,majd egy kemény ítélet után,megszünik az ilyen viselkedésmód a pályákon !!Ha meg nem,akkor viszonozni kell,hisz amennyire ők otthon vannak,és bennünket más vidékre térítgetnek,úgyanúgy mi is itthon vagyunk,és küldhetjük őket szintén Havasalföldre,Moldvába vagy akár ezek egyesült Romániájába,merthogy Erdély mindig is Európához tartozott,míg a Kárpátokon túli területek a Balkánhoz,Akár Balkániába is küldhetjük a kifli fajgyűlölő csapatait !Erdély a 10. századtól a Magyar Királyság része volt, Havasalföld és Moldva területe pedig sztyeppei nomádok birtoka . Erdély a középkorban a Magyar Királysághoz tartozott, majd a 16. század második felétől több mint egy évszázadig Erdélyi Fejedelemség néven a magyar fejedelmek gyakorlatilag önálló államként kormányozták. A 17. század végétől a Habsburg Birodalom tartománya volt, nagyfokú autonómiát élvezve. 1867-től több mint fél évszázadig az Osztrák–Magyar Monarchián belül Magyarország szerves részét képezte.Tehát mi itthon vagyunk,itt születtek felmenőink ! Ne küldjenek minket sehova !!Erdélyben a románok nagyobb tömegű beköltözése a 18. században kezdődött,ígí talán ők igazán mehetnek haza!!

2017. augusztus 23.
szerda 17:42
barcsay
1794 hozzászólás
Ez immár igy lesz ezután is ,ha majd egyszer lesz még a magyarban annyi virtus,hogy az oloáhok pofáját béverik igy ahogy mondom és véres szájjal nem nagyon hiszem,hogy tovább bozgoroznának én ennek voltam szemtanuja jmost már idős nembher vagyok,decsak igy lehet ezekkel a sovi bhandával elbánni csak őkőllel harcal olyan,hogy terefere a tgőürtőnelemről meg kerekasztal azt felejtsük el meddig lehet még ezt türnji ettől a sovi bandától bozgorok valoban csak ők olehetnek hziszen betelapitették őket mindenfelőlről lásd Brassót ,Kolo9zsvárt annyi szines román sehol itt sSzentgyőrgyőn is sok a bozgor nagyon sok.Ma bozgorilor din Moldova,Regat,Muntenia care sunjteti acuma la Sf.Gheorghe de ce nu nva duceti inapoi .ia luatzi bhisericile in toate transilvanjia si spunetzi care sint cele mai vechi dintrte ele toate sint catholice,reformate,evangelica voi abia prin 192o apar rind pe rind cate o biserica ortodoxa atunci care este problema cine a fost mai iute si a pus mina pe pietre sa construiasca biserica pe meleagurile transilvaniene prostilor.

2017-08-23: Közélet - Fekete Réka:

Ismétlődnek a régi gondok (Tanévkezdésre készülve)

Országos szinten káosz, kapkodás jellemzi a tanévkezdés előtti időszakot, a megyében viszonylag jó mederben haladnak az előkészületek, egyes területeken viszont maradnak a régi gondok – összegezte kérésünkre Kiss Imre főtanfelügyelő a helyzetet. A harmadikosok, a negyedikesek és részben az ötödikesek tankönyv nélkül kezdenek, néhány óvodának, iskolának továbbra sem lesz működési engedélye, de humán erőforrás tekintetében nincs hiány, tizennégy nyugdíjazható címzetes pedagógus is katedrán marad, ugyanakkor frissen végzett fiatalok is érkeztek a rendszerbe – mondotta.
2017-08-23: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Túlteljesítettük a tervet

Hát, ezt már rég nem hallottuk, de azért elég sokan emlékszünk rá: a Ceauşescu-korszakban döntögettünk rekordot rekordra, legalábbis papíron.