Több az állástalan

2017. augusztus 23., szerda, Közélet
Enyhén nőtt a munkanélküliség az előző hónapban Kovászna megyében, a 4,25 százalékos mutató azonban nem sokkal marad el az országos értéktől.
Júliusban közel 1200 álláskeresőt vett nyilvántartásba a megyei szakhivatal, emellett 301 munkanélküli háromszékit alkalmaztak. Továbbra is sokan fogadják el a nagy gyárak ajánlatait, az RGT például 70, a Valkes 20 dolgozót, a Bertis pedig 16 új munkatársat alkalmazott, de a Toro Impexnél, az L-RO-nál, a Secuiana és a New Fashion készruhaipari vállalkozásoknál is jegyeztek új munkaviszonyokat. A hivatalosan nyilvántartott közel 3800 állástalanból júliusban 200-an utasították vissza a számukra felajánlott munkahelyet, munkanélküli-segélyt pedig 657 háromszékinek fizet a szakhivatal. Az állástalanok zöme vidéki, ebben a környezetben Baconban a legmagasabb a munkanélküliség – 12 százalék –, a városok közt pedig Bodzafordulón: 3,5 százalék. A megyeszékhelyen és vonzáskörzetében 1300 állástalanról tudnak (ez 1,3 százalékos munkanélküliséget jelent), Kézdivásárhely környékén 748, Baróton 842, Kovásznán pedig 525 munkanélkülit jegyeztek július végén.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-08-23 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2017-08-23: Közélet - Szekeres Attila:

Székelyföld, a borvíznagyhatalom (Konferencia az ásványvizekről)

A Kárpát-medence ásványvizei címmel tartanak nemzetközi tudományos konferenciát immár 13. alkalommal, ezúttal – első ízben – Sepsiszentgyörgyön. Az előadások pénteken lesznek a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem tanulmányi központjában. A rendezvényről a konferencia három társelnöke közül ketten, Máthé István, a Sapientia EMTE docense és Nagy József, az Aquasic Egyesület igazgatója, valamint Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke tartott beharangozó sajtótájékoztatót tegnap a megyeházán.
2017-08-23: Jegyzet - Nagy B. Sándor:

Akik gyalog közlekednének

Nyáron gyakran barkácsol az ember a ház körül, s ha már barkácsol, igyekszik a legolcsóbban beszerezni a szükséges szerszámokat, eszközöket, építőanyagot. Nekem műanyag csövekre és festékre volt szükségem, s mivel ezeket több cég is árulja az Oltmező úton, elindultam egy délelőtt felmérni az árakat s megragadni a legelőnyösebb ajánlatot.