Sepsiszentgyörgy, 2018. január 20., szombat 10:53
Köszöntjük Fábián, Sebestyén nevű olvasóinkat!

Mindig van magyar újjászületés

2017. szeptember 12., kedd, Belföld
Mindig volt, mindig van magyar megmaradás, mindig van magyar újjászületés, ha hiszünk benne és teszünk érte, ha mindenki megteszi, ami tőle elvárható – jelentette ki Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke Nagybányán, a magyar tannyelvű Németh László Gimnázium új épületének tegnap délutáni avatóünnepségén.

A református egyház tulajdonában levő, a 19. század közepén épített iskolaépületet a magyar kormány 105 millió forintos támogatásával újították fel, az épületben magyar óvodai csoportok és elemi iskolai alsó tagozat kezdheti el a működését. Kövér László emlékeztetett, hogy az iskolaépületet a nagybányai magyarság közadakozásból kezdte építeni, szerinte az egykori nagybányai magyarság önzetlensége és felelősségtudata nélkül a mai magyarok nem nyithatnának tanévet az épületben. Az Országgyűlés elnöke az általa vezetett intézmény elnöki csengőjének a másolatát adta ajándékul az iskolának.
Kelemen Hunor RMDSZ elnök köszöntésében arra figyelmeztetett, hogy a romániai oktatás alulfinanszírozott, és amellett foglalt állást, hogy a GDP hat százalékát fordítsák oktatásra ezentúl. A politikus jónak tartotta, hogy a tanévkezdés napján a nagybányaihoz hasonló példák is vannak, de szót ejtett a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnáziumról is. Kijelentette: a marosvásárhelyi magyar iskola megszüntetését sem a szülők, sem az RMDSZ nem fogadja el.
Hozzászólások
2017. szeptember 12.
kedd 18:49
szekelyse50
5712 hozzászólás
Milyen jó dolog is ha békésen mennek a jövő felé a magyar gyerekek , a gonoszság azonban támad egyes helyeken , szomorú hogy megtehetik a gazemberek

2017. szeptember 12.
kedd 19:08
huszita
213 hozzászólás
A magyar jövő biztosított, hiszen a gondoskodó kormány még a világ végén bajba került magyarokat is megmenti.
A holland, német, stb libsi népnek nincs jövője, hiszen ezek az eszementek nem a saját állampolgárait mentik. hanem mindenkinek segítenek, még azt sem nézik, hogy milyen a bőrszínük

2017. szeptember 12.
kedd 19:44
igazitrebitsch
229 hozzászólás
huszi-nyuszi! azt hiszed nem értem a kétszínű beíásodat ? a stílusod elárúl ,hogy te voltál a jutacs,/ kón kihóte, ez-az csak 00 még nem,de inkább ez jellemző rád liberóbolsevik jakobinus veszett szárnya Roux vezetésével.

2017. szeptember 12.
kedd 20:19
huszita
213 hozzászólás
Szebb Jövőt neked is'

2017. szeptember 12.
kedd 21:21
huszita
213 hozzászólás
Mert ki is az a magyar nemzettársunk, aki az adófizetők segítségére szorul?
Nagyon sorsverte magyar, aki arra kényszerült, hogy a Karib-szigeteken legyen kényszerült tölteni élete sivár napjait.

2017. szeptember 12.
kedd 21:24
huszita
213 hozzászólás
Őérte valóban megéri megalázkodni, és a komcsi-libsi-zsidó hollandok segítségét kérni, hogy adjanak egy repülőt, amivel kimenthetjük a nemzet gyöngyeit

2017-09-12: Jegyzetek - Kuti János:

Betegeskedő egészségügy (Kármentő)

Ismét bebizonyosodott, hogy nálunk nem érdemes betegeskedni, és sokkal jobb egészségesen meghalni, mert mint legutóbb is kiderült: az otthoni beteggondozásra szánt pénz nyolcvan százalékát elcsalták. Ezért a miniszterelnök menesztette az Országos Egészségbiztosító Pénztár elnökét, Marian Burceát, miután őt és még 13 gyanúsítottat őrizetbe vettek.
2017-09-12: Belföld - :

Átadták az Arany János Gimnázium új épületeit

A magyar kormány támogatásával Nagyszalontán elkészült az Arany János Gimnázium új épületegyüttese, amelyet tegnap tanévnyitó istentisztelet és átadóünnepség során vettek birtokba a diákok.