Mindig van magyar újjászületés

2017. szeptember 12., kedd, Belföld
Mindig volt, mindig van magyar megmaradás, mindig van magyar újjászületés, ha hiszünk benne és teszünk érte, ha mindenki megteszi, ami tőle elvárható – jelentette ki Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke Nagybányán, a magyar tannyelvű Németh László Gimnázium új épületének tegnap délutáni avatóünnepségén.

A református egyház tulajdonában levő, a 19. század közepén épített iskolaépületet a magyar kormány 105 millió forintos támogatásával újították fel, az épületben magyar óvodai csoportok és elemi iskolai alsó tagozat kezdheti el a működését. Kövér László emlékeztetett, hogy az iskolaépületet a nagybányai magyarság közadakozásból kezdte építeni, szerinte az egykori nagybányai magyarság önzetlensége és felelősségtudata nélkül a mai magyarok nem nyithatnának tanévet az épületben. Az Országgyűlés elnöke az általa vezetett intézmény elnöki csengőjének a másolatát adta ajándékul az iskolának.
Kelemen Hunor RMDSZ elnök köszöntésében arra figyelmeztetett, hogy a romániai oktatás alulfinanszírozott, és amellett foglalt állást, hogy a GDP hat százalékát fordítsák oktatásra ezentúl. A politikus jónak tartotta, hogy a tanévkezdés napján a nagybányaihoz hasonló példák is vannak, de szót ejtett a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnáziumról is. Kijelentette: a marosvásárhelyi magyar iskola megszüntetését sem a szülők, sem az RMDSZ nem fogadja el.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1027
szavazógép
2017-09-12: Jegyzet - Kuti János:

Betegeskedő egészségügy (Kármentő)

Ismét bebizonyosodott, hogy nálunk nem érdemes betegeskedni, és sokkal jobb egészségesen meghalni, mert mint legutóbb is kiderült: az otthoni beteggondozásra szánt pénz nyolcvan százalékát elcsalták. Ezért a miniszterelnök menesztette az Országos Egészségbiztosító Pénztár elnökét, Marian Burceát, miután őt és még 13 gyanúsítottat őrizetbe vettek.
2017-09-12: Belföld - :

Átadták az Arany János Gimnázium új épületeit

A magyar kormány támogatásával Nagyszalontán elkészült az Arany János Gimnázium új épületegyüttese, amelyet tegnap tanévnyitó istentisztelet és átadóünnepség során vettek birtokba a diákok.