Ígérget az ukrán külügyminiszter

2017. szeptember 12., kedd, Világfigyelő
Ukrajna a jövőben is biztosítja az ország területén élő nemzeti kisebbségek anyanyelvének használatát – reagált Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter tegnap a Twitter közösségi portálon a kijevi parlament által a múlt héten elfogadott új oktatási törvény miatti külföldi tiltakozásokra. Klimkin ígértet tett arra, hogy az ukrán külügyminisztérium a héten bővebb információkat is közzétesz az oktatási törvényről.

„A megvalósítás módján dolgozunk, nem érzelmi értelmezésen” – fűzte hozzá a tárcavezető. Az ukrán parlament múlt kedd esti ülésén fogadta el a módosított oktatási törvényt, amely jelentős új változásokat hoz a nemzeti kisebbségek anyanyelvi oktatásában.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2017-09-12: Világfigyelő - :

Az összefogásról beszélt a szerb és a magyar államfő

Egymás tiszteletére és megbecsülésére hívta fel a szerbeket és a magyarokat Áder János köztársasági elnök tegnap Zentán, ahol a törökök vereségével zárult zentai csata 320. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt, Aleksandar Vučić szerb államfő pedig arról beszélt, hogy a zentai csata is azt bizonyítja, „közösen mindenre képesek vagyunk, de ha nem vagyunk egységesek, minden harcot elveszítünk”.
2017-09-12: Világfigyelő - :

Floridában és Georgiában pusztít az Irma

A trópusi viharrá szelídült Irma hurrikán tegnap már Florida északi vidékein és Georgia államban pusztított, miközben Dél-Floridában újabb áradásokat okozott.  Miami 72 százaléka áram nélkül maradt, egész Floridában több mint hatmillió lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás.