Floridában és Georgiában pusztít az Irma

2017. szeptember 12., kedd, Világfigyelő
A trópusi viharrá szelídült Irma hurrikán tegnap már Florida északi vidékein és Georgia államban pusztított, miközben Dél-Floridában újabb áradásokat okozott.  Miami 72 százaléka áram nélkül maradt, egész Floridában több mint hatmillió lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás.

Az állam déli és középső vidékein a városokban és kisebb településeken is mindenütt változatlanul hömpölyög a víz, az utak víz alatt vannak, az áradat fákat, törmelékeket, házdarabokat, bútorokat sodort magával. Özönvízszerű esőzéssel pusztított az Irma Orlandótól északra, illetve északkeletre. Gainesville, Jacksonville vízben állt, sok helyütt derékig ért az utcákon az ár. A Fort Lauderdale és Jacksonville között, keleti partvidéken 10–11 méteres hullámokat vetett a vihar, s bár Irma tegnap már „csak” trópusi viharrá mérséklődött, a szakemberek változatlanul veszélyesnek ítélték. Donald Trump tegnap is hangsúlyozta, hogy a szövetségi kormány minden segítséget megad a vihar áldozatainak. Az elnök úgy vélekedett, hogy amikor az amerikaiak szükséget szenvednek, akkor képesek az összefogásra.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2017-09-12: Világfigyelő - :

Ígérget az ukrán külügyminiszter

Ukrajna a jövőben is biztosítja az ország területén élő nemzeti kisebbségek anyanyelvének használatát – reagált Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter tegnap a Twitter közösségi portálon a kijevi parlament által a múlt héten elfogadott új oktatási törvény miatti külföldi tiltakozásokra. Klimkin ígértet tett arra, hogy az ukrán külügyminisztérium a héten bővebb információkat is közzétesz az oktatási törvényről.
2017-09-12: Világfigyelő - :

A szeptember 11-i tragédiára emlékeztek

Donald Trump amerikai elnök és a first lady a Fehér Házban és a védelmi minisztériumnál (Pentagon) is emlékezett a 2001. szeptember 11-i terrortámadások áldozataira. Az elnöki pár helyi idő szerint hétfő reggel 8 óra 46 perckor – pontosan akkor, amikor 16 évvel ezelőtt az első eltérített repülőgép becsapódott a New York-i Világkereskedelmi Központ egyik tornyába – a Fehér Ház kertjében egyperces néma csönddel emlékezett az áldozatokra, majd 9 óra után már a Pentagonnál hajtott fejet az áldozatok emléke előtt.