A szeptember 11-i tragédiára emlékeztek

2017. szeptember 12., kedd, Világfigyelő
Donald Trump amerikai elnök és a first lady a Fehér Házban és a védelmi minisztériumnál (Pentagon) is emlékezett a 2001. szeptember 11-i terrortámadások áldozataira. Az elnöki pár helyi idő szerint hétfő reggel 8 óra 46 perckor – pontosan akkor, amikor 16 évvel ezelőtt az első eltérített repülőgép becsapódott a New York-i Világkereskedelmi Központ egyik tornyába – a Fehér Ház kertjében egyperces néma csönddel emlékezett az áldozatokra, majd 9 óra után már a Pentagonnál hajtott fejet az áldozatok emléke előtt.

Ezzel megkezdődött a tizenhat évvel ezelőtti terrormerényletek áldozataira történő emlékezések sorozata. 2001. szeptember 11-én az al-Kaida terrorszervezet támadást intézett az Egyesült Államok ellen: a terroristák reggel, pár perces eltéréssel, két eltérített repülőgépet vezettek a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba, majd egy másik elrabolt repülővel a Washington melletti Pentagon épületébe csapódtak, végül egy negyedik repülő pedig a pennsylvaniai Shanksville városka mellett zuhant le. A terrormerényletek csaknem háromezer ember életét követelték.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1027
szavazógép
2017-09-12: Világfigyelő - :

Floridában és Georgiában pusztít az Irma

A trópusi viharrá szelídült Irma hurrikán tegnap már Florida északi vidékein és Georgia államban pusztított, miközben Dél-Floridában újabb áradásokat okozott.  Miami 72 százaléka áram nélkül maradt, egész Floridában több mint hatmillió lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás.
2017-09-13: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

TIFF Karaván a főtéren
Idén is megérkezik a TIFF Karaván Sepsiszentgyörgyre, ma 21 órai kezdettel kerül sor az ország leghíresebb filmes rendezvénye, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál szabadtéri vetítésére a város központjában, a Szabadság téren.