Menesztik a román szövetségi kapitányt

2017. szeptember 13., szerda, Sport
Menesztik Christoph Daum szövetségi kapitányt a román labdarúgó-válogatott éléről. A tapasztalt német edző munkáját a sajtó és a szurkolók szinte folyamatosan kritizálták, ennek ellenére a szövetség augusztus elején még megerősítette a posztján.
  • Christoph Daum
    Christoph Daum
A román szövetség (FRF) beszámolója szerint Răzvan Burleanu elnök kérésére a technikai bizottság megvitatta a nemzeti csapat helyzetét, az ülés végén pedig a testület tagjainak többsége az edző távozására szavazott. Ezután Burleanu megerősítette, hogy megkezdi a tárgyalásokat a német szakvezetővel szerződése felbontásáról. Az új kapitány személyére szintén a technikai bizottság tesz majd javaslatot. Christoph Daum tavaly júliusban vette át a csapat irányítását, de a jövő évi világbajnokság selejtezősorozatában gyengén szerepelnek a románok, eddig két győzelem és három döntetlen mellett háromszor veszítettek, így már nincs esélyük a vb-részvétel kiharcolására. A román sportsajtó szerint Daum helyére számításba jöhet Dan Petrescu (Kolozsvári CFR), Cosmin Contra (Dinamo), Walter Zenga (jelenleg klub nélkül), Cosmin Olăroiu (Al-Ahli Dubai) és Bölöni László (Royal Antwerp FC).
Ha Daum menesztése után nem sikerül szerződést kötni az új szövetségi kapitánnyal, akkor a Kazahsztán (október 5.) és Dánia (október 8) elleni mérkőzéseken Mihai Stoichiţă irányítja majd a román válogatottat. A nemzetközi sajtó úgy véli, Christoph Daum nem marad sokáig munkanélküli, hiszen az osztrákoknál is számításba jött, mint lehetséges szövetségi kapitány.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2017-09-13: Sport - :

Hoppon maradt a Dinamo hazai pályán (Labdarúgás)

A Temesvári Poli – a Kolozsvári CFR után – újabb nagy csapat ellen diadalmaskodott, ezúttal a 9. forduló zárómérkőzésén a Ștefan cel Mare Stadionból hátrányból felállva hozta el a három pontot, így a rájátszást érő hatodik helyre lépett.
2017-09-13: Magazin - :

Három évszázados magyar prédikációszöveg

Mintegy 350 éves magyar nyelvű protestáns prédikációszöveget és könyörgést mutattak be a kézirat tárolására használt, szintén 17. századi, feltehetően Nürnbergben kiadott gyűjteményes kötettel együtt hétfőn Budapesten.