Sepsiszentgyörgy, 2018. január 21., vasárnap 12:51
Köszöntjük Ágnes nevű olvasóinkat!

Menesztik a román szövetségi kapitányt

2017. szeptember 13., szerda, Sport
Christoph Daum
Christoph Daum
Menesztik Christoph Daum szövetségi kapitányt a román labdarúgó-válogatott éléről. A tapasztalt német edző munkáját a sajtó és a szurkolók szinte folyamatosan kritizálták, ennek ellenére a szövetség augusztus elején még megerősítette a posztján.
A román szövetség (FRF) beszámolója szerint Răzvan Burleanu elnök kérésére a technikai bizottság megvitatta a nemzeti csapat helyzetét, az ülés végén pedig a testület tagjainak többsége az edző távozására szavazott. Ezután Burleanu megerősítette, hogy megkezdi a tárgyalásokat a német szakvezetővel szerződése felbontásáról. Az új kapitány személyére szintén a technikai bizottság tesz majd javaslatot. Christoph Daum tavaly júliusban vette át a csapat irányítását, de a jövő évi világbajnokság selejtezősorozatában gyengén szerepelnek a románok, eddig két győzelem és három döntetlen mellett háromszor veszítettek, így már nincs esélyük a vb-részvétel kiharcolására. A román sportsajtó szerint Daum helyére számításba jöhet Dan Petrescu (Kolozsvári CFR), Cosmin Contra (Dinamo), Walter Zenga (jelenleg klub nélkül), Cosmin Olăroiu (Al-Ahli Dubai) és Bölöni László (Royal Antwerp FC).
Ha Daum menesztése után nem sikerül szerződést kötni az új szövetségi kapitánnyal, akkor a Kazahsztán (október 5.) és Dánia (október 8) elleni mérkőzéseken Mihai Stoichiţă irányítja majd a román válogatottat. A nemzetközi sajtó úgy véli, Christoph Daum nem marad sokáig munkanélküli, hiszen az osztrákoknál is számításba jött, mint lehetséges szövetségi kapitány.
Hozzászólások
2017. szeptember 13.
szerda 09:07
tihi
1775 hozzászólás
Nem is volt jó választás Daum személye...semmi nyoma nem volt annak,hogy tapasztalt edző lenne,akinek teljesen idegenek voltak a helyi adottságok !! Ilyent lehet kapni itthon is és kevesebb pénzért .

2017-09-13: Sport - :

Hoppon maradt a Dinamo hazai pályán (Labdarúgás)

A Temesvári Poli – a Kolozsvári CFR után – újabb nagy csapat ellen diadalmaskodott, ezúttal a 9. forduló zárómérkőzésén a Ștefan cel Mare Stadionból hátrányból felállva hozta el a három pontot, így a rájátszást érő hatodik helyre lépett.
2017-09-13: Magazin - :

Három évszázados magyar prédikációszöveg

Mintegy 350 éves magyar nyelvű protestáns prédikációszöveget és könyörgést mutattak be a kézirat tárolására használt, szintén 17. századi, feltehetően Nürnbergben kiadott gyűjteményes kötettel együtt hétfőn Budapesten.