Sepsiszentgyörgy, 2017. szeptember 20., szerda 21:22
Köszöntjük Friderika nevű olvasóinkat!

Új védelmi és gazdasági miniszter

2017. szeptember 13., szerda, Belföld
Mihai Fifor jelenlegi gazdasági minisztert, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) országos tanácsának elnökét jelölte pártja tegnap a múlt héten megüresedett védelmi miniszteri posztra, a gazdasági minisztérium élére pedig Gheorghe Simon Máramaros megyei képviselőt, az SZDP egyik alelnökét javasolták.
 
 
A védelmi tárcát eddig vezető Adrian Ţuţuianu alig két hónap után egy „kommunikációs hibára” hivatkozva mondott le, miután a tárca egyik közleményét a média úgy értelmezte, hogy a minisztériumnak nincs pénze a szeptemberi fizetésekre. Az eredetileg filozófus végzettségű Fifor az SZDP-t vezető Liviu Dragnea házelnök egyik bizalmi embere. Két éve a jobboldali Klaus Iohannis államfő elutasította, hogy közlekedési miniszterré nevezzék ki, mondván, hogy nincs megfelelő végzettsége. Az elnök ez alkalommal nem emelt kifogást Fifor ellen, és az SZDP mindkét miniszterjelöltjének kinevezését aláírta, pedig elvileg egy alkalommal elutasíthatja a kormányfő jelöltjét valamely megüresedett miniszteri posztra.
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2017-09-13: Belföld - :

Peren kívüli megegyezést remélnek

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) vezetői abban reménykednek, hogy sikerül peren kívül megállapodniuk az Európai Bizottsággal (EB) az általuk kezdeményezett, nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés bejegyzéséről – közölte tegnap az SZNT sajtószolgálata.
 
2017-09-13: Belföld - :

Kilenc nyugdíjas jut tíz munkavállalóra

Romániában kilenc nyugdíjas jut tíz munkavállalóra, az átlagos társadalombiztosítási nyugdíj pedig mintegy fele az országos nettó átlagbérnek – közölték tegnap különböző hírügynökségek a statisztikai intézet második negyedéves jelentését ismertetve.
 
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.8373 RON
100 HUF = 1.4858 RON
1 EUR = 4.5990 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: