Robbanás egy olajgyárban

2017. szeptember 13., szerda, Belföld
Öt személy sérült meg egy szászvárosi olajgyárban történt robbanás során.
  • Fotó: news.ro
    Fotó: news.ro
 
A robbanás következtében a lángok az egész gyártócsarnokot ellepték. „Nehéz a beavatkozás az óriási lángok, a magas hőmérséklet és a nagy füst miatt” – tájékoztatott tegnap késő délután a Hunyad megyei katasztrófavédelem. Az első információk alapján öt személy sérült meg, egy személy égési sérüléseket szenvedett, négyen füstmérgezést kaptak. „Egy 27 éves fiatalnak négyes fokozatú égési sérülései vannak” – tájékoztatott Anemona Doda, a katasztrófavédelem szóvivője. A helyszínen tegnap este, lapzártakor közel ötven tűzoltó próbálta megfékezni a lángokat hét tűzoltókocsi segítségével. Az olajgyárhoz érkezett további négy mentőcsapat, egy SMURD rohammentős egység, és kérték a SMURD mentőhelikopter segítségét is.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2017-09-13: Belföld - :

Udrea támogatta a térképek elkészítését

Érdekes részletre derült fény egy Facebook-bejegyzés nyomán a nagy vihart kavart Székelyföld-térképekkel kapcsolatosan. Mint tudott, először Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (NMP) elnöke hívta fel a hazaszerető románok figyelmét arra, hogy a magyar állami olajtársaság, a MOL romániai benzinkútjainál úgymond „revizionista” és „autonomista” plakátokkal találkozhatnak a gyanútlan vásárlók. A Tomac által megkezdett hadjáratot Traian Băsescu volt államfő is folytatta, aki arra buzdította a románokat, hogy ne vásároljanak üzemanyagot a MOL romániai töltőállomásain.
2017-09-13: Belföld - :

Elkészülhet az autópálya-csomópont

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság aláírta a kivitelezési szerződést az olasz Tirrena Scavi SpA-val a Kolozsvár közelében levő gyalui autópálya-csomópont és a mellette levő Szamos-híd befejezésére – közölte a társaság tegnap.