Sepsiszentgyörgy, 2018. január 20., szombat 10:55
Köszöntjük Fábián, Sebestyén nevű olvasóinkat!

„Románia példamutató”

2017. szeptember 13., szerda, Belföldi hírek
Szeretné, ha Ukrajnában lehetne román nyelven is olvasni és román nyelvű egyházi szertartásokat tartani, jelentette ki Lucian Romaşcanu kulturális miniszter tegnap Buzăuban.

„Románia példamutató a kisebbségekkel való bánásmód terén, és reméljük, hogy ezt a példát szomszédaink is követni fogják, minden előnyével együtt” – jelentette ki a kulturális tárca vezetője, hozzátéve, hogy csalódást okozott neki az ukrán hatalom döntése, amelyet igazságtalannak tart.
 
Hozzászólások
2017. szeptember 13.
szerda 09:03
igazitrebitsch
229 hozzászólás
A min.úr olyan vegetáriánus róka ...

2017. szeptember 13.
szerda 10:04
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Ce e dragii mei, nu vă place, hă ?
Cănd e să desfiinţaţi o şcoală maghiară, sunteţi primii în linie şi treceţi la fapte, dar cănd nu puteţi să învăţaţi în limba voastră în Ucraina, vă căcaţi pe voi.
Ia să simţiţi şi voi cum e situaţia asta.Dumnezeu nu bate cu parul şi vă dă şi vouă ce meritaţi în final.

2017. szeptember 13.
szerda 10:15
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Röviden és velősen! A tolvaj tolvajt kiált!Ha az ukránok most vissza akarnának vágni,beolvasnának ennek az önkielégült róka úrnak./róka fogta csuka/

2017-09-13: Belföldi hírek - :

Elkészülhet az autópálya-csomópont

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság aláírta a kivitelezési szerződést az olasz Tirrena Scavi SpA-val a Kolozsvár közelében levő gyalui autópálya-csomópont és a mellette levő Szamos-híd befejezésére – közölte a társaság tegnap.
2017-09-13: Belföldi hírek - :

Túlzott kártérítés?

Az ellenük elrendelt vagyoni zárlat, valamint a nyugdíjuk egyharmadának lefoglalására vonatkozó bírói intézkedés feloldását kérik Gheorghe Ursu egykori kommunista rezsimellenes harcos kínvallatói, Marin Pârvulescu és Vasile Hodiş.