Túlzott kártérítés?

2017. szeptember 13., szerda, Belföld
Az ellenük elrendelt vagyoni zárlat, valamint a nyugdíjuk egyharmadának lefoglalására vonatkozó bírói intézkedés feloldását kérik Gheorghe Ursu egykori kommunista rezsimellenes harcos kínvallatói, Marin Pârvulescu és Vasile Hodiş.

A volt szekuritátétisztek arra hivatkozva kérik a bírósági intézkedések feloldását, hogy nem tudják megvásárolni gyógyszereiket a nyugdíjuk fennmaradó részéből. Vasile Hodiş ügyvédje szerint túlzott a 3 millió eurós kártérítési összeg, amit a börtönben halálra kínozott Gheorghe Ursu hozzátartozói követelnek, nyugdíja visszatartása ugyanis súlyosan érinti a 78 éves, tiszteletreméltó korú vádlottat.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2017-09-13: Belföld - :

„Románia példamutató”

Szeretné, ha Ukrajnában lehetne román nyelven is olvasni és román nyelvű egyházi szertartásokat tartani, jelentette ki Lucian Romaşcanu kulturális miniszter tegnap Buzăuban.
2017-09-13: Világfigyelő - :

Moszkva nemzetközi összefogást javasol (Ukrán oktatási törvény)

Nemzetközi összefogást sürgetett az orosz külügyminisztérium tegnap az ukrán oktatási tör­vénnyel szemben, amely a tárca szerint egyszerre sérti Ukrajna több millió orosz ajkú állampolgárának érdekeit, az ukrán alkotmányt és Kijev nemzetközi kötelezettségvállalásait.