Összecsapások Párizsban és Lyonban

2017. szeptember 13., szerda, Világfigyelő
Több tízezren vonultak tegnap utcára a francia nagyvárosokban a legradikálisabb szakszervezet, a CGT felhívására, hogy tiltakozzanak a tervezett francia munkajogi reform ellen.

Párizsban és Lyonban rövid időre rendbontók zavarták meg a békés felvonulásokat és összecsaptak a rendőrökkel. Jóllehet, a szervezők nagyon jelentősnek minősítették az Emmanuel Macron államfő intézkedései elleni első nagy megmozdulást, hírmagyarázók szerint a részvétel nem volt elég jelentős ahhoz, hogy meghátrálásra késztesse Emmanuel Macron államfőt, aki egyébként már előzetesen kizárta, hogy engedne a tüntetők követeléseinek. A párizsi és a lyoni békés tiltakozó felvonulást többször is meg kellett állítani, miután a menet élére beállt több száz, feketébe öltözött, fején csuklyát viselő rendbontó, és dobálni kezdte a rendőröket, akik könnygázzal és vízágyúval oszlatták szét őket. A rendbontók kirakatokat is betörtek és hirdetőtáblákat rongáltak meg.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2017-09-13: Világfigyelő - :

A függetlenségért tüntettek Katalóniában

Nagyszabású felvonulást tartottak hétfőn este Barcelonában, amelyen a résztvevők megerősítették, hogy október 1-jén Katalónia megtartja a függetlenségéről szóló referendumot a spanyol alkotmánybíróság felfüggesztő határozata ellenére.
 
2017-09-13: Világfigyelő - :

Megnyitották a repülőtereket

Floridában tegnap megnyitották a repülőtereket, megkezdődött a károk felmérése az Irma hurrikán pusztításai nyomán.