Vetró András szobra Aranyosegerbegyen

2017. szeptember 13., szerda, Közélet
A reformáció 500 éves évfordulója alkalmával vasárnap a Kolozs megyei  Aranyosegerbegyen a hálaadó istentisztelet után ünnepélyes keretek között leplezték le Bethlen Gábor erdélyi fejedelem mellszobrát, a kolozsvári származású, kézdivásárhelyi  Vetró András szobrász alkotását.
 
A szoboravatást megelőző napon, szombaton a református templomban a reformációról és Bethlen Gábor fejedelem életéről, koráról és munkásságáról, valamint Bethlen Gábor és Aranyosegerbegy kapcsolatáról szóló előadások hangzottak el. (iochom)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1027
szavazógép
2017-09-13: Közélet - Fekete Réka:

Bizakodóan kezd a kommandói iskola

Hétfőn tizennégy gyermekkel kevesebbnek csengettek be a januári tűzvészben károsult kommandói Horn Dávid Általános Iskolában, mint az elmúlt tanévben, a pedagógusközösséget mégsem a csüggedés, hanem a bizakodás jellemzi. Opra-Béni Béla igazgató a mindenkori tanévnyitók reménykedő hangulatában mondta lapunknak: nehézségeik vannak, de ha az Isten is megsegíti, jövő szeptemberben iskolát avatnak.
 
2017-09-13: Közélet - Iochom István:

Új évad kezdetén a Vigadó

A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház kiemelt fontosságúnak tartja a jó kapcsolat kialakítását az ifjúsággal, ami nemcsak a diáknapok közös megszervezésében mutatkozik meg, hanem a különböző foglalkozások és tanfolyamok által is, amelyeknek a most kezdődő évadban is teret biztosít az intézmény a néptánc, balett és modern tánc, illetve színjátszás ágazatában – hangsúlyozta Lung László Zsolt színművész, intézményvezető a héten megtartott évadnyitó sajtótájékoztatóján.