Sepsiszentgyörgy, 2018. január 20., szombat 10:50
Köszöntjük Fábián, Sebestyén nevű olvasóinkat!

Vetró András szobra Aranyosegerbegyen

2017. szeptember 13., szerda, Közélet
A reformáció 500 éves évfordulója alkalmával vasárnap a Kolozs megyei  Aranyosegerbegyen a hálaadó istentisztelet után ünnepélyes keretek között leplezték le Bethlen Gábor erdélyi fejedelem mellszobrát, a kolozsvári származású, kézdivásárhelyi  Vetró András szobrász alkotását.
 
A szoboravatást megelőző napon, szombaton a református templomban a reformációról és Bethlen Gábor fejedelem életéről, koráról és munkásságáról, valamint Bethlen Gábor és Aranyosegerbegy kapcsolatáról szóló előadások hangzottak el. (iochom)
Hozzászólások
2017. szeptember 13.
szerda 13:08
belaba
1652 hozzászólás
Nagyon jol sikerult ez a szobor Bethlen Ur igazi kepmasa.

2017-09-13: Közélet - Fekete Réka:

Bizakodóan kezd a kommandói iskola

Hétfőn tizennégy gyermekkel kevesebbnek csengettek be a januári tűzvészben károsult kommandói Horn Dávid Általános Iskolában, mint az elmúlt tanévben, a pedagógusközösséget mégsem a csüggedés, hanem a bizakodás jellemzi. Opra-Béni Béla igazgató a mindenkori tanévnyitók reménykedő hangulatában mondta lapunknak: nehézségeik vannak, de ha az Isten is megsegíti, jövő szeptemberben iskolát avatnak.
 
2017-09-13: Közélet - Iochom István:

Új évad kezdetén a Vigadó

A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház kiemelt fontosságúnak tartja a jó kapcsolat kialakítását az ifjúsággal, ami nemcsak a diáknapok közös megszervezésében mutatkozik meg, hanem a különböző foglalkozások és tanfolyamok által is, amelyeknek a most kezdődő évadban is teret biztosít az intézmény a néptánc, balett és modern tánc, illetve színjátszás ágazatában – hangsúlyozta Lung László Zsolt színművész, intézményvezető a héten megtartott évadnyitó sajtótájékoztatóján.