Új évad kezdetén a Vigadó

2017. szeptember 13., szerda, Közélet
A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház kiemelt fontosságúnak tartja a jó kapcsolat kialakítását az ifjúsággal, ami nemcsak a diáknapok közös megszervezésében mutatkozik meg, hanem a különböző foglalkozások és tanfolyamok által is, amelyeknek a most kezdődő évadban is teret biztosít az intézmény a néptánc, balett és modern tánc, illetve színjátszás ágazatában – hangsúlyozta Lung László Zsolt színművész, intézményvezető a héten megtartott évadnyitó sajtótájékoztatóján.
 
  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele
A Vigadó vezetője közölte: jövő héten már elkezdődnek a tevékenységek, a gyerekek és fiatalok hétfőtől péntekig szakemberek irányításával mélyülhetnek el a választott táncnemben vagy a színjátszás világában, de a helyek száma korlátozott. Az I–VII. osztályosok balett és néptánc (Kocsis Hunor és Kocsis Lilla oktatók vezetésével), illetve modern tánc (Pap Ágnes zumba- és fitneszoktató irányításával) közül választhatnak, a VIII–XI. osztályosok számára a néptáncoktatást Horváth Tas és Lukács Réka vezeti. A Macskakő színjátszó csoport a továbbiakban Kolcsár József sepsiszentgyörgyi színművész és Daczó Zádor kézdivásárhelyi születésű fiatal rendező irányításával működik. A Vigadó Galériában kiállítások is lesznek.
A héten a Vigadó Kulturális Alapítvány héttagú igazgatótanácsának összetétele is megváltozott. Az új elnök Szőllősi Tamás restaurátor, RMDSZ-es önkormányzati képviselő, a további hat tag: Ménessy Kinga Kitty sajtóreferens, Deák Ferenc magyartanár, Lung László Zsolt színművész, a Vigadó vezetője, Ilyés Botond történelemtanár, néppárti önkormányzati képviselő, Nagy-Babos Tamás magyartanár, RMDSZ-es önkormányzati képviselő és Szigethy Kálmán jogász, MPP-s önkormányzati képviselő.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1027
szavazógép
2017-09-13: Közélet - :

Vetró András szobra Aranyosegerbegyen

A reformáció 500 éves évfordulója alkalmával vasárnap a Kolozs megyei  Aranyosegerbegyen a hálaadó istentisztelet után ünnepélyes keretek között leplezték le Bethlen Gábor erdélyi fejedelem mellszobrát, a kolozsvári származású, kézdivásárhelyi  Vetró András szobrász alkotását.
2017-09-13: Közélet - Szőcsné Gazda Enikő:

Félig arany, félig acél örökséggel (Szabó Juditra emlékezve)

Berekméri Sándor egyik meséjében, amelyet Szabó Judit Gernyeszegről gyűjtött, a hős félig arany, félig acél fejszével a kezében indult el, hogy megmássza az égig érő fát. Akárcsak az általa gyűjtött mese hőse, Szabó Judit is immár az égig érő fán halad, egyre feljebb. Félig arany, félig acél örökséget visz magával.