Perlekedő szomszédok

2017. szeptember 14., csütörtök, Család
A gyermekzsivaj, a bulik és a hangos zenehallgatás szerepel első helyen a szomszédok között veszekedéseket kiváltó okoknál – derült ki az Élet Európában című tanulmányból, amelyet 8000 európai megkérdezésével készítettek.

Eszerint a romániaiak 73 százaléka gyakran veszekedik  szomszédaival, legtöbbször a gyermekek, az éjszakába nyúló mulatságok okozta zajok miatt. Második helyen (14 százalékkal) a kíváncsi, hívatlan szomszédokra haragszanak a legjobban, de zavaró az is, ha a szomszédok elfoglalják a parkolóhelyeket, az ablak alatt járatják autójukat, vagy az egész környéken érződik, hogy éppen mi fő a konyhában.
A romániai válaszadóknál gyakrabban már csak a törökök perlekednek a mellettük lakó családdal, személlyel (a megkérdezettek 75 százaléka), de a csehek sem túl toleránsak, 72 százalékuk elégedetlen, és ezt szóvá is teszi. A felmérés szerint a németországiak, a svédek, a magyarországiak és a Nagy-Britanniában élők vitatkoznak a legkevesebbet a mellettük élőkkel. (A Székelyhon alapján)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-14 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2017-09-14: Család - :

Tanítsuk meg őket csodálkozni! (2.)

Személyiségünk legértékesebb részét veszíthetjük el akkor, ha elfelejtjük megcsodálni a körülöttünk levő szépségeket. A gyermekekkel együtt születik a rácsodálkozás képessége, de egy olyan világba születnek, ahol szinte minden azon dolgozik, hogy ezt elnyomja bennük. Szülőként magunk is csodálkozóvá kell lennünk, azért hogy segíthessük ebben gyermekeinket.
2017-09-14: Család - :

Kanyaró (Fertőző betegségek)

Szeptember 8-ig 9100 kanyarós megbetegedést jegyeztek Romániában. A járvány miatt bekövetkezett halálesetek száma 34. Ezek megyénkénti megoszlása: kilenc Temes, hat Arad, hét Dolj, három Krassó-Szörény megyében, egy-egy Bihar, Kolozs, Călăraşi, Szatmár, Vaslui, Galac, Maros, Neamț megyében és egy Bukarestben. Az ország 41 megyéjéből jeleztek kanyaróvírussal történt fertőződést, legtöbb esetet Temes megyéből (1226), valamint Krassó-Szörény (1111) és Arad megyéből (1014).