Halászhajón érkeztek

2017. szeptember 14., csütörtök, Belföld
A Fekete-tenger nemzetközi vizein viharba került, segítséget kérő halászhajóhoz riasztották a román határrendészetet és haditengerészetet: a több mint 150 embert szállító halászhajót tegnap hajnalban bevontatták a Konstancától északra található midiai kikötőbe.

A határvédelem fekete-tengeri összevont megfigyelőrendszere kedden észlelte a Midiától 32 tengeri mérföldnyire a román felségvizek felé közeledő hajót, a parti őrség két hajója azonnal elindult a vízi jármű felé, és a haditengerészet egy térségben tartózkodó hajójától is segítséget kértek, a tenger ugyanis viharos volt, és a kétméteres hullámok a fedélzetén összezsúfolódott emberek életét veszélyeztették. A halászhajón 157 embert – köztük 56 gyermeket – találtak, akik iráni és iraki állampolgároknak mondták magukat. A bevándorlási hatóság – egészségi állapotuk felmérése és a szükséges elsősegélynyújtás után – megkezdte azonosításukat. Az ügyben a konstancai ügyészség indított büntetőjogi vizsgálatot.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-14 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2017-09-14: Belföld - :

A Néppárt támogatja az ukrajnai magyarokat

Elfogadhatatlannak és az európai normákkal ellentétesnek tartja az Erdélyi Magyar Néppárt az eljárást, mely során az ukrán kormány megpróbálja felszámolni az őshonos nemzeti kisebbségek – közöttük a magyar és a román közösség – anyanyelvén zajló oktatást.
2017-09-14: Belföld - :

Tűz a fűrészüzemben

Valószínűleg a szél által sodort szikrák miatt gyulladt ki kedden a Holzindustrie Schweighofer szászsebesi gyárának udvarán tárolt fahulladék – írja a Fehér megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közleményében. A tűzben 15 tonna faanyag semmisült meg, mielőtt megfékezték volna a lángokat.