Sepsiszentgyörgy, 2017. október 24., kedd 03:30
Köszöntjük Salamon nevű olvasóinkat!

Halászhajón érkeztek

2017. szeptember 14., csütörtök, Belföldi hírek
A Fekete-tenger nemzetközi vizein viharba került, segítséget kérő halászhajóhoz riasztották a román határrendészetet és haditengerészetet: a több mint 150 embert szállító halászhajót tegnap hajnalban bevontatták a Konstancától északra található midiai kikötőbe.

A határvédelem fekete-tengeri összevont megfigyelőrendszere kedden észlelte a Midiától 32 tengeri mérföldnyire a román felségvizek felé közeledő hajót, a parti őrség két hajója azonnal elindult a vízi jármű felé, és a haditengerészet egy térségben tartózkodó hajójától is segítséget kértek, a tenger ugyanis viharos volt, és a kétméteres hullámok a fedélzetén összezsúfolódott emberek életét veszélyeztették. A halászhajón 157 embert – köztük 56 gyermeket – találtak, akik iráni és iraki állampolgároknak mondták magukat. A bevándorlási hatóság – egészségi állapotuk felmérése és a szükséges elsősegélynyújtás után – megkezdte azonosításukat. Az ügyben a konstancai ügyészség indított büntetőjogi vizsgálatot.
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2017-09-14: Belföldi hírek - :

A Néppárt támogatja az ukrajnai magyarokat

Elfogadhatatlannak és az európai normákkal ellentétesnek tartja az Erdélyi Magyar Néppárt az eljárást, mely során az ukrán kormány megpróbálja felszámolni az őshonos nemzeti kisebbségek – közöttük a magyar és a román közösség – anyanyelvén zajló oktatást.
2017-09-14: Belföldi hírek - :

Tűz a fűrészüzemben

Valószínűleg a szél által sodort szikrák miatt gyulladt ki kedden a Holzindustrie Schweighofer szászsebesi gyárának udvarán tárolt fahulladék – írja a Fehér megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közleményében. A tűzben 15 tonna faanyag semmisült meg, mielőtt megfékezték volna a lángokat.
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.9154 RON
1 USD = 3.9154 RON
100 HUF = 1.4922 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: