Sepsiszentgyörgy, 2018. január 20., szombat 10:59
Köszöntjük Fábián, Sebestyén nevű olvasóinkat!

Román focihuligánok támadtak magyarokra Kolozsváron

2017. szeptember 14., csütörtök, Belföld
 A Kolozsvári U ultrái magyargyűlöletükről ismertek
A Kolozsvári U ultrái magyargyűlöletükről ismertek
Egy, a hét végén Kolozsváron történt, román és magyar futballszurkolók közötti tömegverekedésről jelentek meg cikkek a napokban kolozsvári hírportálokon. A beszámolók szerint a kolozsvári Universitatea futballklubhoz tartozó futballhuligánok botokkal és láncokkal támadtak szombaton a rivális Kolozsvári CFR 1907 futballklub magyar szurkolói csoportja által rendezett amatőr futballkupa résztvevőire.
A KVSC 1907 nevű magyar szurkolói csoport a kolozsvári Fellegvár dombon egy bérelt sportpályán nyolcadik alkalommal szervezte meg azt az amatőr futballkupát, amelyre erdélyi, magyarországi és felvidéki magyar amatőr csapatokat hívnak meg. Amint az egyik, neve elhallgatását kérő szurkoló a Maszol.ro portálnak elmondta: a focikupa inkább családi piknikhez hasonlít: a csapattagok családostul vesznek részt, és a mérkőzések között sörözéssel, flekkensütéssel töltik az időt. A sporteseményt azonban a kolozsvári CFR 1907 nagy riválisának számító kolozsvári Universitatea szurkolóihoz tartozó futballhuligánok zavarták meg, akik behatoltak a zárt körű rendezvénynek otthont adó sporttelepre, és CFR-ellenes, valamint magyarellenes jelszavakat skandáltak. A szervezők először kitessékelték őket, de nemsokára botokkal és láncokkal felfegyverkezve tértek vissza. A kirobbant tömegverekedés a támadók elkergetésével végződött. A telefonon riasztott csendőrség már csak a verekedés utáni állapotokat láthatta.
A CFR szurkolói csoportjának a tagja elmondta: feljelentést tesznek az Universitetea ultrái ellen a rendőrségen. Hozzátette, nem azt fájlalják, hogy néhányuknak beverték a fejét, hanem azt, hogy a véres csatajelenetek a feleségek és gyermekek szeme láttára történtek. Azt is hozzátette: ilyen iszonyatos etnikai gyűlölettel még soha nem szembesült. A Kolozs megyei rendőrkapitányság tegnap a honlapján közölte, hogy ugyan feljelentést még senki nem tett, hivatalból vizsgálatot indított a szombati incidens kapcsán, és arra kérte a szemtanúkat és mindazokat, akik segíthetnek a résztvevők azonosításában, hogy jelentkezzenek. A rendőrség azt is közölte, hogy három olyan személyt, akiket a támadásban való részvétellel gyanúsítanak, később előállítottak, és a helyszínen megállapítottak alapján készített jegyzőkönyveket átadták az ügyészségnek. A Maszol.ro és a Ziardecluj.ro is több videofelvételt tett közzé, amelyeken jól látható a támadók arca.
Kelemen Hunor RMDSZ elnök levélben tájékoztatta a történtekről Carmen Dan belügyminisztert tegnap, felháborítónak nevezve, hogy a hatóságok csak azután láttak hozzá az ügy kivizsgálásához, miután a média beszámolt a magyarellenes incidensről. Kelemen arra kérte a belügyminisztert, hogy a tárca tegyen meg mindent a történtek részletes kivizsgálásáért.
A kolozsvári NCN televíziónak nyilatkozva az Universitatea menedzsere, Ioan Ovidiu Sabău elítélte csapata szurkolóinak magatartását. „Nem tudok egyetérteni ezzel a viselkedéssel. A hatóságoknak tenniük kell a dolgukat, azért fizetjük őket” – nyilatkozta a volt válogatott labdarúgó. Az Universitatea szurkolói csoportjának az egyik név nélkül nyilatkozó képviselője a Ziardecluj.ro portálnak elmondta: nem a kolozsvári CFR szurkolóival volt nézeteltérésük, hanem a Ferencváros és a Videoton szurkolóival, akikkel 1998 óta nyílt konfliktusban állnak, és azóta minden alkalmat kihasználnak arra, hogy megbosszulják a csaknem két évtizede Budapesten elszenvedett sérelmeket.
Hozzászólások
2017. szeptember 14.
csütörtök 12:53
szalamandra
115 hozzászólás
Igen persze csak a Vidi és a Fradi szurkolókkal volt bajuk,de az egyáltalán nem zavarta öket,hogy azok ott sem voltak.Marhák!


2017. szeptember 14.
csütörtök 13:15
tihi
1775 hozzászólás
Sajnos,nem kerűlnek elé a huligánok,és egyre több ilyen lesz,ahol magyarok vannak jelen !! Micsoda viselekedés...micsoda civilizáció !!! Ezt csak a balkánon észlelni és az újonnan alakúlt államokban !!

2017. szeptember 14.
csütörtök 13:52
huszita
213 hozzászólás
A vilag összes futbalhuligánja egyforma hernyó.
Le kellene bontani az összes stadiont, járjanak az emberek könyvtárba vagy pecázni.
A futbalisták pedig menjenek sportolni, ami az egészségről szól, nem a néphülyítésről.

2017. szeptember 14.
csütörtök 14:24
zikkurat
264 hozzászólás
te huszita, nem rosz dolog egy focimeccsen résztvenni és drukkolni valamelyik félnek, de ha már annyira nagy szabadsághirdető vagy, akkor ajánlanám hogy írd fel az általad világmegváltónak tartott francia forradalom szlogenjét egy jó nagy táblára: "Szabadság, egyenlésőg, testvériség" és úgy menjél drukkolni egy ütős meccsre, állj be bátran egy galeribe és mosolyogj mindenkire - "Szabadság testvérek!".

2017. szeptember 14.
csütörtök 14:39
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Az eszed fazaka te huss ....ita.Amiért neked van egy alapvető jellembeli fusztrációd és problémád a fotballistákkal és a fotballal, azért még a világon szinte 2 milliárd ember fotballrajongó és szereti azt.
Megint kevered a szezont a fazonnal és sarkitasz.A fotbalmérközést le lehet játszodni verekedés és egyébb incidensek nélkűl is.Tehát nem a fotball a hibás alapvetően .Az emberi természettel van baj.
Ennyire ne mossál össze mindent mert tényleg azt kell gondoljam hogy egy gyagya vagy.
És ami a könyvtárat illeti, nem járhat mindenki oda se.Egyesek még sportolnak is.De neked a vizisportokkal is bajod van és mindenfajta sporttal úgy általában.
Mond meg hisztike, volt e neked nemhogy férjed egyáltalán, hanem élettársad?

2017. szeptember 14.
csütörtök 20:09
huszita
213 hozzászólás
Nekem a sport azt jelenti, hogy mozgok az egészségem fenntartásáért.
A futballnak annyi köze van a sporthoz, mint nekem a qvantummechanikához.
A néphülyítés egyik egyszerű-ék eszköze, amit előszeretettel használnak világszerte a barom nép kordában tartására.
A cirkusz egy lebutítottabb változata, egysejtűek kezelésére.
"Nérót, az ókori Róma véreskezű császárát sokan őrültnek gondolják - aminek persze megvoltak a maga okai. Lehet, hogy nem volt beszámítható, de értett a nép nyelvén, tudta, mikor, mit kell mondani, hogyan tudja őket a maga oldalára állítani. Elégítsd ki az igényeiket, és a tenyeredből esznek - ez volt a Panem et circenses! - Kenyeret és cirkuszt! - alapelve. Ez az akkori Rómában étel és szórakozás képében javarészt meg is valósult. Az arénák lelátói tele voltak a köznép tagjaival, akik csupán szórakozásból döntöttek élet és halál felett."2017. szeptember 15.
péntek 06:42
doboa61
2780 hozzászólás
tihi!
"Sajnos,nem kerűlnek elé a huligánok,és egyre több ilyen lesz,ahol magyarok vannak jelen !!"
Hogy kerülnének elő, am,ikor a román secu küldi oda?

2017. szeptember 15.
péntek 07:30
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Láttál e te fotballistákat nap mint nap edzeni, süketke? 6 kor kelnek, szaladnak, napi három kemény edzés.Aki kilencven percet végigszalad aerob kardio edzés módon, össze vissza váltogatva a ritmust és intenzitást,az elött én leveszem a kalapom.Méghogy nincs köze a sporthoz.Akkora marha vagy hogy az árnyékodban az elefánt elfér.Olvass utánna, nézzél utánna mit jelent egy fotballista felkészülése, nap mint napi edzése.
Vadbarom, semmihez se értesz, de azért folyton a köznépröl beszélsz.mintha te nem tudom ki lennél a poros, bepállott irodalmaddal.
Húss -a búsba.

2017. szeptember 15.
péntek 17:59
trovacsek
2517 hozzászólás
A gond az,hogy sem a bukaresti lapokban,sem a sport ujságban nem kaptam egyetlen utalást em erre a vérlázító incidnsre!Ez a román sajtó "mérvadója",látszik,hogy a szeku kontrollálja.

2017-09-14: Belföldi hírek - :

Tűz a fűrészüzemben

Valószínűleg a szél által sodort szikrák miatt gyulladt ki kedden a Holzindustrie Schweighofer szászsebesi gyárának udvarán tárolt fahulladék – írja a Fehér megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közleményében. A tűzben 15 tonna faanyag semmisült meg, mielőtt megfékezték volna a lángokat.
2017-09-14: Belföld - :

Elfogadták a költségvetés-kiigazítást

Elfogadta tegnap a kormány az idei első költségvetés-kiigazítást, amely szerint a kabinet a korábbinál nagyobb, 5,6 százalékos gazdasági növekedésre számít.