Elfogadták a költségvetés-kiigazítást

2017. szeptember 14., csütörtök, Belföld
Elfogadta tegnap a kormány az idei első költségvetés-kiigazítást, amely szerint a kabinet a korábbinál nagyobb, 5,6 százalékos gazdasági növekedésre számít.

Ionuţ Mişa pénzügyminiszter a kormányülésen elmondta: a bruttó hazai termék (GDP) értéke 837,1 milliárd lej lesz, ami a remélt 5,2 százalékosnál nagyobb, 5,6 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez viszonyítva.
Az államháztartási hiány GDP-arányosan változatlanul 2,96 százalék marad – tette hozzá. A pénzügyminiszter szerint pozitív kiigazításról van szó, vagyis a kormány több pénzt költhet.
Egyes elemzők kételyeiket fejezték ki ezzel kapcsolatosan, és azt nehezményezték, hogy a kormány mintegy 10 milliárd lejjel csökkentette a beruházásokra fordítandó pénzt, ugyanakkor 5 milliárd lejt fordított a megemelt bérek fedezésére és további 3 milliárd lejt a nyugdíjak kifizetésére.
A kiigazítás következtében a kormány összesen 28,7 milliárd lejt fordít közberuházásokra a tavalyi 29,5 milliárd lej helyett. Az eredeti költségvetés-tervezetben 39,4 milliárd lej szerepelt ennél a tételnél, amit egyes elemzők eleve túlméretezettnek tartottak.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-14 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1027
szavazógép
2017-09-14: Belföld - :

Román focihuligánok támadtak magyarokra Kolozsváron

Egy, a hét végén Kolozsváron történt, román és magyar futballszurkolók közötti tömegverekedésről jelentek meg cikkek a napokban kolozsvári hírportálokon. A beszámolók szerint a kolozsvári Universitatea futballklubhoz tartozó futballhuligánok botokkal és láncokkal támadtak szombaton a rivális Kolozsvári CFR 1907 futballklub magyar szurkolói csoportja által rendezett amatőr futballkupa résztvevőire.
2017-09-14: Máról holnapra - Farkas Réka:

Vígan megyünk tönkre

Most már nemcsak a rosszindulatúnak, elfogultnak tekintett külső elemzők mondogatják, de a vak is láthatja, nagy a baj a központi költségvetés háza táján, a zseniálisnak kikiáltott, de lassan már fel sem ismerhető kormányprogram sehogyan sem áll a lábán.