Európai elfogatóparanccsal elkapott zágoniak

2017. szeptember 14., csütörtök, Közélet
A magyarországi hatóságok által egy 29 éves férfi nevére kibocsátott európai elfogatóparancs alapján nyomoztak a Kovászna megyei rendőrök. Az illetőt a Brassói Táblabíróság elé állították. A bírói testület időleges letartóztatást rendelt el, és következik a nemzetközi büntetőjogi eljárás – áll a szűkszavú rendőrségi közleményben.
Érdeklődésünkre a megyei rendőrség megbízott szóvivője közölte, az elfogatóparancsot Szekszárdon állították ki, a vád két autóból való lopás. A letartóztatottról azon kívül, hogy 29 éves és Kovászna megyei, nem árulhat el többet. Kiderítettük, hogy a Szekszárdi Járásbíróság június 9-én elfogatóparancsot adott ki négy román állampolgár – Ş. Dorin, B. Dumitriu-Iulian, D. Nicolae és B. Viorel – nevére. Utóbbi kettő Zágon községből való, és mindketten több ügyben ismertek a Kézdivásárhelyi Bíróságon. A Brassói Táblabíróság mindkettőt bírósági felügyelet alá helyezte, majd augusztus 23-án 30 napos időleges letartóztatási parancsot adott ki nevükre attól kezdődően, hogy a Kézdivásárhelyi Ügyészségen indított bűnügyi vizsgálat lezárul. Egyiküket most letartóztatták. (sz.)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-14 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1027
szavazógép
2017-09-14: Közélet - Iochom István:

Özséb nevet kapott az útkereszteződés

A legutóbbi kézdivásárhelyi önkormányzati ülésen többek között névadásról is döntöttek, a Petőfi Sándor, Dózsa György és Ady Endre utcák kereszteződését Boldog Özsébről, a közelben levő római katolikus templom védőszentjéről nevezték el Özséb útkereszteződésnek.
2017-09-14: Közélet - :

Elütöttek egy gyereket

Elgázoltak egy nyolcéves gyereket tegnap negyed egykor Sepsiszentgyörgyön a Gyöngyvirág utcában. A kisfiú nem gyalogátjárón akart átkelni az úttesten, egy autóbusz mögül hirtelen felbukkant, amikor elütötte egy személygépkocsi. Kórházba szállították.