Életmentők napja

2017. szeptember 14., csütörtök, Közélet
Országszerte ünnepeltek tegnap a hivatásos tűzoltók, Háromszéken is több rendezvényt szerveztek a napokban az életmentő alakulatok székhelyein. A Mihai Viteazul Sürgősségi Felügyelőség tegnap délelőtt Sepsiszentgyörgy főterén emlékezett meg a tűzoltók napjáról, a díszes egyenruhában felvonuló életmentők mellett a bevetéseken használt különleges járműveket is bemutatták, és az intézmény öt munkatársát – köztük egy hölgyet is – előléptették. „Tűzoltónak lenni mindenekelőtt azt jelenti, hogy ember légy, hogy saját életeddel másokat szolgálj. A védőruházat nem szuperhősöket vagy angyalokat, hanem egyszerű embereket takar, akik a tűz romboló erejével néznek szembe” – hangsúlyozta ünnepi beszédében Viorel Timar, a megyeszékhely készenléti egységének megbízott parancsnok-helyettese. (dvk)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-14 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 244
szavazógép
2017-09-14: Jegyzet - Váry O. Péter:

Államtitok (Kármentő)

Nem nagy ügy, semmi különös nem történt, a sajtóban sem volt nagy visszhangja. Ment, mendegélt a vonat (mert nálunk felé nem nagyon száguldanak a vasparipák), aztán Tusnádfürdő felé közeledve gondolt egy váratlant, és megadta magát. Mondjuk, a mozdony gondolata nem is volt épp oly váratlan, ha figyelembe vesszük, hogy immár legalább harminc éve koptatja ugyanazokat a síneket, sem őt, sem a pályát gondos kezek nem nagyon simogatják. No de a demokráciában mindent szabad, miért épp egy vonatnak lenne tilos elromolni? Nem nagyon, csak épp annyira, hogy figyelmeztesse, akiket illet: felelősségteljes munkát végez, hát becsüljék és tiszteljék megfelelőképpen.
2017-09-15: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Rendezvénysorozat Tamási Áron emlékére
Szeptember 20-án a sepsiszentgyörgyi színház névadóját, a 120 éve született Tamási Áront ünneplik. 18 órától a társulat színművészei Tamási Áron válogatott novelláiból tartanak felolvasóestet a kamarateremben, 20 órától a színház nagytermében a Dresch Quintet Tamási Áron-tiszteletkoncertjét tekinthetik meg. A Tamási Áron novellák felolvasóestjére a belépőjegyek egységesen 10 lejbe kerülnek. A Dresch Kvintett koncertre a teljes értékű jegyeket 20 lejért, míg a diákjegyeket 10 lejért lehet megvásárolni a városi szervezőirodában és a biletmaster.ro honlapon.