Sepsiszentgyörgy, 2018. január 18., csütörtök 19:59
Köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat!

Európa-bajnok a román csapat (Asztalitenisz)

2017. szeptember 19., kedd, Sport
A románok tizenkét év után nyertek újra aranyérmet csapat Európa-bajnokságon. Fotó: AFP
A románok tizenkét év után nyertek újra aranyérmet csapat Európa-bajnokságon. Fotó: AFP
A férfiaknál német, a nőknél pedig kisebb meglepetésre román győzelemmel zárult a luxemburgi csapat asztalitenisz Európa-bajnokság.
A nőknél a címvédő és két honosított kínait szerepeltető németek tűntek esélyesebbnek, ám arra senki nem számított, hogy  a világranglistán 9. helyen álló  Han Ying mindkét meccsét elveszíti. Románia ezzel története negyedik Európa-bajnoki címét szerezte, 2005 után állhattak ismét a dobogó tetejére. Sikerük értékét növeli, hogy kizárólag hazai születésű játékosokkal (Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Daniela Dodean-Monteiro, Elizabeta Samara, Szőcs Bernadette) szerezték meg az aranyat. Az Eb legjobb nyolc csapatából rajtuk kívül csak a bronzérmes oroszoknál és az ötödik magyaroknál nem volt honosított kínai játékos.
Hozzászólások
2017. szeptember 19.
kedd 09:01
tihi
1775 hozzászólás
Kíváncsi vagyok,most fogja-e ordítani a xenofob,neveletlen és analfabéta román csőcselék valahol ezen eredmény kapcsán,hogy < ki a magyarokkal az országból > ,hiszen az a megrögzött szokás,ha egy csapat székelyföldi vagy magyar sportolót tartalmaz ? Szőcs Berni magyar és marosvásárhelyi, tudása magaslatán védte a román színeket és hozzajárult a nagy román sikerhez. E lap román érzelmű formúmozói véleményére vagyok inkább kíváncsi,de nem csak !!

2017. szeptember 19.
kedd 10:42
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Igen ,ő Bernadette Socs -kimondva fonetikusan sox ,mint ahogy Bölöni Lassú Ladislau Boloni volt,Gergely Ghergheli és még sorolhatnám....De szerintem az érintett személyeknek kell követelniük,hogy legalább leírva helyesen írják le...Például Merkelr miért nem Merchelnek írják? vagy Junkert Iuncher-nak?

2017-09-19: Sport - :

Szlovénia veretlenül lett aranyérmes (Kosárlabda, Európa-bajnokság)

A szlovén kosárlabda-válogatott nyolc ponttal, 93–85-re legyőzte Szerbia csapatát a férfi kosárlabda Európa-bajnokság isztambuli döntőjében. Mind a kilenc mérkőzését megnyerő Szlovénia először lett Európa-bajnok, Szerbia pedig a 2014-ben rendezett világbajnokság, majd a riói olimpia után a kontinensviadalon is ezüstérmet szerzett.
2017-09-19: Magazin - :

Dresch Mihály-tiszteletkoncert (Tamási-évforduló Sepsiszentgyörgyön)

Szeptember 20-án, szerdán rendhagyó rendezvénysorozattal emlékezteti a színház a városlakókat Tamási Áron születésnapjára, mely rendezvénysorozat estére a színház előtti térre összpontosul, és amelynek részeként 18 órától Tamási-novellákat olvasnak fel a színészek a kamarateremben, 20 órától pedig a nagyteremben Dresch Mihály és zenekara lép fel.