AsztaliteniszEurópa-bajnok a román csapat

2017. szeptember 19., kedd, Sport
A férfiaknál német, a nőknél pedig kisebb meglepetésre román győzelemmel zárult a luxemburgi csapat asztalitenisz Európa-bajnokság.
  • A románok tizenkét év után nyertek újra aranyérmet csapat Európa-bajnokságon. Fotó: AFP
    A románok tizenkét év után nyertek újra aranyérmet csapat Európa-bajnokságon. Fotó: AFP
A nőknél a címvédő és két honosított kínait szerepeltető németek tűntek esélyesebbnek, ám arra senki nem számított, hogy  a világranglistán 9. helyen álló  Han Ying mindkét meccsét elveszíti. Románia ezzel története negyedik Európa-bajnoki címét szerezte, 2005 után állhattak ismét a dobogó tetejére. Sikerük értékét növeli, hogy kizárólag hazai születésű játékosokkal (Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Daniela Dodean-Monteiro, Elizabeta Samara, Szőcs Bernadette) szerezték meg az aranyat. Az Eb legjobb nyolc csapatából rajtuk kívül csak a bronzérmes oroszoknál és az ötödik magyaroknál nem volt honosított kínai játékos.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-19 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2017-09-19: Sport - :

Szlovénia veretlenül lett aranyérmes (Kosárlabda, Európa-bajnokság)

A szlovén kosárlabda-válogatott nyolc ponttal, 93–85-re legyőzte Szerbia csapatát a férfi kosárlabda Európa-bajnokság isztambuli döntőjében. Mind a kilenc mérkőzését megnyerő Szlovénia először lett Európa-bajnok, Szerbia pedig a 2014-ben rendezett világbajnokság, majd a riói olimpia után a kontinensviadalon is ezüstérmet szerzett.
2017-09-19: Magazin - :

Dresch Mihály-tiszteletkoncert (Tamási-évforduló Sepsiszentgyörgyön)

Szeptember 20-án, szerdán rendhagyó rendezvénysorozattal emlékezteti a színház a városlakókat Tamási Áron születésnapjára, mely rendezvénysorozat estére a színház előtti térre összpontosul, és amelynek részeként 18 órától Tamási-novellákat olvasnak fel a színészek a kamarateremben, 20 órától pedig a nagyteremben Dresch Mihály és zenekara lép fel.