Sepsiszentgyörgy, 2018. január 18., csütörtök 19:58
Köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat!

Visszatért a politikai életbe Silvio Berlusconi

2017. szeptember 19., kedd, Világfigyelő
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters
Hosszú távollét után Silvio Berlusconi vasárnap hivatalosan visszatért a politikai életbe, és magát mérsékelt Európa-barátként pozicionálva felvázolta politikai elképzeléseit a jövő tavaszi olaszországi parlamenti választásokra készülve.
Olaszország volt négyszeres kormányfője, aki hónapok óta először vett részt nyilvános párteseményen, gyakorlatilag elindította pártja, a jobbközép Hajrá, Olaszország (FI) választási kampányát az Olaszország és Európa, ahogyan szeretnénk című rendezvényen elmondott beszédével.
Berlusconi kormányfőként való visszatérését sem zárta ki, de ehhez meg kell várnia az Emberi Jogok Európai Bíróságának novemberi döntését. A politikust ugyanis adócsalásért jogerősen elítélték, így jelenleg nem indulhat választásokon, ha csak az Emberi Jogok Európai Bírósága fel nem oldja a tiltást. Silvio Berlusconi kijelentette, akármilyen ítéletet is hozzon az európai bíróság, ő aktívan részt vesz a választási kampányban.
Az FI találkozóján jelen volt a párt összes régi politikusa, akikkel a jobbközép 1994 óta már többször választást nyert. Berlusconi máris vázolta a jobbközép választási ígéreteit, amelyek korábbi sikeres kampányszlogenjeit idézték: maximum 25 százalékos egykulcsos adó bevezetése, az ingatlanadó eltörlése az elsőként vásárolt lakásra, az engedélyezett készpénzzel való fizetés 8000 euróra emelése (a jelenlegi 3000 helyett), az adótartozásokat behajtó hivatal megszüntetése, a minimálnyugdíj havi ezer euróra való emelése 13. havi nyugdíj bevezetésével. A választási kampány egyik központi témájának számító migrációról Silvio Berlusconi kijelentette, annak leállítására Marshall-tervvel kell segíteni Afrikát.
A néhány nap múlva 81 éves Silvio Berlusconi kiváló formában jelent meg. Szokásos tréfás stílusával elmondta, hogy egész nyáron szerzetesi életet élt, de szívesen alkut kötne az ördöggel, hogy ismét fiatal lehessen.
Hozzászólások
2017. szeptember 19.
kedd 10:38
belaba
1652 hozzászólás
Isten hoszta berlusconi Urat visza a politikaba mar hianyzot.

2017. szeptember 19.
kedd 13:23
igazitrebitsch
229 hozzászólás
ugyan neked miért,ő NEM rmdsz tag-ugymerés na,hogy megértsed.

2017. szeptember 19.
kedd 13:59
barcsay
1794 hozzászólás
Neked is jó napot belaba én elértettem mi akarsz ezzel mondani én is ott leszek veled szilva szedni kitartást éljen a conducatore .

2017. szeptember 19.
kedd 14:35
igazitrebitsch
229 hozzászólás
Én meg elmegyek pálinkázni ha majd kifő,csak nehogy megkéványja a felügyelő elvtárs is,az a kötekedő ,aki kapott mán a pofájába.

2017. október 3.
kedd 12:33
Ferencz
13769 hozzászólás
Ha a részeges Junkrnek, az iskolázatlan Schulznak, az Európát feláldzni kész Merkelnek szabad, ennek a pojácának miért ne lenne? Eggyel több, vagy kevesebb...

2017-09-19: Világfigyelő - :

Őrizetbe vettek két gyanúsítottat (Londoni metrórobbantás)

Yahyah Farroukh a neve annak a 21 éves férfinak, akit a londoni metrós robbantással kapcsolatban vasárnap őrizetbe vettek. Farroukh a Heathrow repülőtér közvetlen közelében fekvő Stanwell városnegyedben él, a Times cikke szerint szíriai, korábban Damaszkuszban élt, és legalább négy éve Londonban lakik.
2017-09-19: Külföldi hírek - :

Török hadgyakorlat a kurdok ellen

Hadgyakorlatot kezdett tegnap a török haderő az Irakkal határos délkelet-törökországi Sirnak tartományban, Silopi körzetében – közölte a török vezérkar.