LabdarúgásCosmin Contra az új szövetségi kapitány

2017. szeptember 20., szerda, Sport
A Román Labdarúgó-szövetség elnöke, Răzvan Burleanu megegyezett Cosmin Contra edzővel, így ő lesz a román labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A német Christoph Daum szerződését a múlt héten bontotta fel a szövetség, miután bebizonyosodott, hogy Románia nem lesz ott a jövő évi világbajnokságon.
  • Fotó: sportpictures.eu
    Fotó: sportpictures.eu

A kinevezést a szövetség végrehajtó bizottságának is jóvá kell hagynia, a testület várhatóan csütörtökön ül össze. Contra játékosként 73 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, 2010-ben szülővárosában, Temesváron kezdte az edzősködést a Politehnica csapatánál, majd ült a spanyol Fuenlabrada (2012), a Petrolul Ploiești (2012–2014), a spanyol Getafe (2014–2015), a kínai Kuangcsu R&F (2015) és a spanyol Alcorcón (2016) kispadján is, illetve idén tavasszal a Dinamo csapatához igazolt.
Legnagyobb sikere a Román Kupa megnyerése 2013-ban a Petrolul együttesével, idén pedig a fővárosiakkal a Ligakupa elhódítása fűződik a nevéhez. Kinevezése 2019 végéig szól, de abban az esetben, ha a válogatott kijut a 2020-ban rendezendő Európa-bajnokságra, szerződését automatikusan meghosszabbítják a torna végéig.
Adrian Mutu, a Dinamo főigazgatója a csapat tegnapi sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentette, hogy Vasile Miriuță érkezik a távozó Cosmin Contra helyére. A 49 éves szakember 2019 júniusáig írt alá a fővárosiakkal, illetve a Dinamo trénereként a bajnokság 12. fordulójában, az FCSB elleni rangadón mutatkozik be. (miska)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 216
szavazógép
2017-09-20: Sport - :

Bukarestben versenyeztek a szentgyörgyiek (Fallabda)

Az elmúlt hétvégén Bukarestben szervezték meg az Infinity-Squashacademy Kupa fallabdaversenyt, az aktuális országos körverseny második fordulóját. A megmérettetésre 60 játékos nevezett négy kategóriában.
 
2017-09-20: Magazin - :

Újjáépítenék Bözödújfalu egyik templomát

Közadakozásból építenék újra Bözödújfalu vízzel elárasztott és három évvel ezelőtt összeomlott katolikus templomát, e célból a Bözödújfaluért Egyesület és Erdőszentgyörgy önkormányzata adománygyűjtést indított. A felépítendő templom az egykori település valamennyi felekezetét képviselné.