Tüntetés Pop ellen

2017. szeptember 20., szerda, Belföld
Liviu Pop oktatási miniszter lemondását kérték tegnap a bukaresti Győzelem téren lezajlott egész napos tüntetésen.
A Facebook közösségi portálon megszervezett tiltakozás résztvevői könyveket vittek magukkal, többek között az 5–8. osztályosoknak szánt matematika feladatgyűjteményt, nyelvtankönyveket és Münchhausen báró kalandjait. A tüntetés kezdeményezői szerint Pop felforgatta az egész oktatási rendszert, még a matematika feladatgyűjtemény használata is tilos, és a már zajló tanév vizsgáinak sorsa is bizonytalan.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2017-09-20: Belföld - :

A magánbéreket is megszabnák

A kormány egy olyan jogszabály kiadására készül, amely előírja, hogy a társadalombiztosítási járulékok a munkáltató helyett az alkalmazottat terhelik, és egyúttal arra kötelezi a munkáltatót, beleértve a privát szférát is, hogy a bruttó béreket egy bizonyos szinten tartsa – nyilatkozta tegnap Ionuţ Mişa pénzügyminiszter.
2017-09-20: Belföld - :

Baj a gyógyszerexport

Az európai uniós tagállamok egészségügyi minisztereinek sürgősségi összehívását kezdeményezte Florian Bodog egészségügyi miniszter, hogy megállítsák a gyógyszerek párhuzamos exportját, mert több aggasztó jelzés is érkezett, hogy bizonyos orvosságok eltűnhetnek a romániai piacról.