Újságírók és titkos ügynökök

2017. szeptember 21., csütörtök, Belföld
Tizenegy újságíró szerepel azon a 65 nevet tartalmazó listán, amelyet Daniel Dragomir volt titkosszolgálati ezredes mutatott be a Román Hírszerző Szolgálatot (RHSZ) ellenőrző parlamenti bizottságnak.
A testület hamarosan eldönti, hogy behívja-e őket kihallgatásra vagy sem. Dragomir korábban azt állította: a sajtóban több titkos ügynök is dolgozik, maga is látott újságírókat, akik ki-be jártak Florin Coldea, az RHSZ volt elnökhelyettesének irodájából; közülük Dan Tăpălagăt, Dan Turturicăt és Sorina Mateit nevezte meg. Dragomir listáján politikusok, újságírók, üzletemberek és az RHSZ emberei is szerepelnek. Az RHSZ válaszában nem cáfolta, hogy vannak beépített emberei a sajtóban.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 217
szavazógép
2017-09-21: Belföld - :

Nem lesz kormányátalakítás

Cáfolta a kormányátalakítási tervekről felröppent híreszteléseket Liviu Dragnea SZDP-elnök: azt mondja, hogy ő semmiképp sem tesz erre javaslatot a párt szep­tember végi ülésén, mert „teljes változás van, nagyon sok lemaradást behozott a Tudose-kabinet”.
2017-09-21: Belföld - :

Hírsaláta

JÉGESŐ  HÁROM  MEGYÉBEN. Szerdára virradóra Buzău, Dâmboviţa és Prahova megyében több felhőszakadás során galambtojás méretű jégdarabok hullottak az égből.