Ittak, vezettek, lebuktak

2017. szeptember 21., csütörtök, Közélet
Több, alkoholfogyasztást követően járművezetésre felbátorodott sofőrt kapott el az előző napokban a rendőrség.
Tegnap hajnali kettőkor jelentették a rendőrségen, hogy a 12-es országúton össze­vissza közlekedik egy haszongépjármű. A sepsiszentgyörgyi közlekedésrendészet járőre meggyőződött arról, hogy az autó váltogatja a sávokat, majd leintette ellenőrzésre a járművet. A gépkocsivezető leheletében 0,82 mg/l szesztartalmat mért az alkoholszonda. A sofőrt vérvételre a sepsiszentgyörgyi kórházva szállították, nevére ittas vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. Kedd este Kézdivásárhelyen koccanásos baleset történt a Gyár és az Állomás utca kereszteződé­sében. Egy előnyt meg nem adva kanyarodó személygépkocsi ütközött egy szabályosan közlekedő haszongépjárművel. A helyszínre hívott rendőrök a vétkes vezető lehele­tében 1,12 mg/l szesztartalmat mértek. A pontos alkoholtartalom megállapítására a helyi kórházba kísérték. Ittas vezetésért az ő nevére is bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. Más két ittas sofőr péntek éjszaka bukott le Sepsiszentgyörgyön, egy harmadik pedig szombaton kora reggel. Szombat este egy Sport utcai koccanáshoz hívtak rendőröket, miután az érintett gépkocsivezetők egyike – akiről később kiderült, hogy alkoholt fogyasztott – elhagyta a baleset helyszínét. l A baróti kórház személyzete egy 15 éves sérült fiú okán fordult a hatóságokhoz, miután úgy nyilatkozott, jobb karja egy balesetben sérült meg. A rendőrség kiderítette: a fiú múlt csütörtök este autózott egy bardoci 17 éves fiatalemberrel, aki előzőleg szeszes italt fogyasztott – életkora miatt vezetői jogosítványa sincs –, s az általa vezetett gépkocsi forgalmi engedélye is lejárt. Miközben Székelyszáldoboson autóztak, az ifjú sofőr az útviszonyokhoz képest túl gyorsan hajtott, elveszítette uralmát az autó fölött, kisodródott, és egy útszéli fának csapódott. Ekkor sérült meg a járműben hátul utazó kiskorú. A fiatalok ezt követően elhagyták a baleset helyszínét az autóban tartózkodó másik utassal együtt, hazatértek, az esetet nem jelentették a rendőrségen. A 15 éves fiú később elment a baróti kórházba, ám sérülései okán végül a megyeszékhelyi sürgősségi kórházba került ellátásra. Az ifjú sofőr nevére gondatlanságból elkövetett testi sértés, ittas állapotban és jogosítvány nélküli gépkocsivezetés miatt bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. (dvk–sz)
Cikk megjelenési időpontja: 2017-09-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen célt szolgál az igazságügyi törvények módosítása?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2017-09-21: Közélet - :

Balesetmentes napot – fokozott ellenőrzésekkel

A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság baleset-megelőző és a közlekedésrendészeti törvény betartására ösztönző akciókat (értsd: ellenőrzéseket) végez ma.
2017-09-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Századok élő öröksége
A reformáció 500. jubileumi évében a Sepsiszentgyörgyi Belvárosi Református Egyházközség és a Bikfalvi Református Egyházközség szeptember 22–23-án Századok élő öröksége címmel konferenciát és tanulmányi napot szervez.